Ook diploma voor werkende jongeren

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet heeft besloten dat jongeren in het leerlingwezen niet langer per se naar school hoeven om een diploma te halen. Minister Jorritsma van Economische Zaken zei dat maandag tijdens een bijeenkomst van onderwijs en bedrijfsleven in Den Haag. De jongeren kunnen voortaan ook een "startkwalificatie" halen als ze de hele week bij de baas werken. De ondernemer krijgt dan de rol van docent.

Het kabinet besprak afgelopen vrijdag een rapport over vroegtijdig schoolverlaten. Een werkgroep kwam met de aanbeveling dat "jongeren de mogelijkheid moeten krijgen een volledig praktijkgerichte leerweg te kiezen om tot hun startkwalificatie te komen", aldus Jorritsma.


Volgens de bewindsvrouw houdt dit in dat jongeren voortaan kunnen leren voor hun diploma vanuit hun baan, en niet vanuit de schoolbank. "Een goed alternatief voor jongeren met twee rechterhanden, maar zonder hoofd voor theorie."


Jorritsma vindt dit een goede manier om jongeren voor de arbeidsmarkt te behouden, omdat ze anders misschien door het gemis van een diploma naast een baan zouden grijpen. De bewindsvrouw zei tegen de ondernemers in het gezelschap: "U komt in de rol van de verantwoordelijke docent. Dat is even wennen. Ik kan me voorstellen dat u vanuit de gemeente ondersteuning krijgt op het gebied van begeleiding."

Submitter:  Bron: telegraafnet