Seksclubs straks om 1 uur al dicht?

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Nederlandse seksindustrie, die 30.000 prostituees telt, is grote ophef ontstaan doordat grote gemeenten plannen voorbereiden met sluitingstijden voor clubs en de raamprostitutie.

In de meeste grote steden gelden nu nog vrije sluitingstijden, maar er bestaan in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht plannen om de seksbedrijven door de week om 01.00 's ochtends dicht te doen. In het weekeinde zouden de clubs en ramen om 03.00 of 04.00 moeten sluiten.

Amsterdam zou het voorbeeld van Den Haag gaan volgen, waar de seksbedrijven al om 01.00 moeten sluiten. "Voor Den Haag misschien een realistische tijd, maar in Amsterdam komt het om 01.00 pas net op gang", zo zei woordvoerder van Dost van de Vereniging van Relaxbedrijven (VER), de organisatie van Nederlandse seksclubs. "01.00 uur is voor ons onbespreekbaar. Dan kun je de deur net zo goed meteen dichtdoen."

Het voornemen om de seksindustrie sluitingstijden op te leggen, komt onder andere voort uit het gegeven dat sinds Den Haag om 01.00 uur sluit, er een nachtelijke trek op gang is gekomen vanuit de Hofstad naar onder meer Rotterdam en Amsterdam. De Haagse dames gaan daar dan 'overwerken', wat in praktijk een zeer lucratieve business blijkt te zijn maar ook overlast veroorzaakt...

Het nieuws over de plannen met de sluitingstijden is bij de Amsterdamse clubexploitanten als een bom ingeslagen. "Aan de ene kant hebben wij begrip dat de overheid een hanteerbare sluitingstijd wil, aan de andere kant willen wij ook niet dat onze handel om zeep wordt geholpen. Een realistische tijd voor Amsterdam lijkt ons 03.00 uur door de week en 04.00 in het weekeinde. Vanaf dat moment geen muis meer erin en gewoon afhelpen," zo luidt het voorstel van VER.
Wordt vervolgd...