Barcelona gestraft

Danny (FOS4)
Wiedus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat Barcelona afgelopen maandag weigerde de tweede wedstrijd in de halve finale van de beker tegen Atletico te spelen vanwege een gebrek aan spelers, is de Spaanse voetbalbond om de tafel gaan zitten.
De straf die hieruit voortkwam is dat Barcelona gedurende een jaar uit het bekertoernooi is gezet en dus volgend jaar niet mee zal doen in de bekerwedstrijden. Barcelona kreeg ook nog de maximale geldstraf van zo'n 30.000 gulden door de voetbalbond opgelegd.

Trainer Louis van Gaal miste maandagavond voor het geplande duel tegen Atletico twaalf spelers wegens interlandverplichtingen. De Nederlandse trainer weigerde om met de nog beschikbare negen spelers en twee keepers de 3-0 nederlaag van de eerste wedstrijd van de halve finale te proberen goed te maken. Naast de uitsluiting en de boete heeft de beslissing van de Spaanse bond nog een nadelige consequentie voor Barcelona. Volgens de voetbalfederatie heeft Barcelona het niet gespeelde duel tegen Atletico Madrid reglementair verloren. Dat betekent dat Jerrel Hasselbaink de laatste wedstrijd van zijn schorsing van twee duels heeft uitgezeten en zaterdag met Atletico Madrid voor de competitie kan aantreden tegen Barcelona.