FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 april 2000

Limp Bizkit pleit vóór Napster

Waar Metallica en Dr.Dre onlangs nog een rechtzaak dreigden aan te spannen als Napster niet per onmiddelijk mp3's van de band van hun server zouden verwijderen springt nu Limp Bizkit voor Napster op de bres.
Zanger Fred Durst van Limp Bizkit vertelde onlangs op een nieuwsconferentie dat hij Napster een prima manier vindt om een album te beluisteren alvorens je hem koopt. Hij zegt dat de enige mensen die zich zorgen maken over Napster mensen zijn die zich druk maken over hun bankrekening .

Metallica drummer Lars Ulrich vind 't verschrikkelijk dat hun 'kunst' wordt verhandeld als goederen in plaats van verkocht als 'de kunst die het is'.

[ Met dank aan Itsgreen voor het melden van dit bericht ]

Gele monsters en McDonalds

Vanuit de trein lijkt de wereld een stuk vrediger. Als ik in de intercity zit en we zoeven overal voorbij komt er een heerlijk gevoel over mij. Dat gevoel ebt langzaam weg als ik me weer realiseer hoeveel m'n treinkaartje kostte, maar over het algemeen zit ik met een tevreden gevoel in de trein. Zo ook in de laatste kerstvakantie.
Al eeuwen geleden had ik met mijn neef uit Bodegraven afgesproken dat ik langs zou komen. Aangezien ik nog geen rijbewijs bezat, en ook niet met iemand mee kon rijden, besloot ik maar met de trein te gaan.

Server downtime

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben had onze server vanavond vanaf ongeveer 17 uur tot zojuist 19:30 wat probleempjes en waren zowel de site als het forum onbereikbaar. Ook Tweakers.net kampte met dit probleem (omdat we samen een dedicated server delen).
De aard van het probleem is nog onbekend. Ook voor de serveradmins was de server onbereikbaar en het enige dat restte was het sturen van een support-form naar Rackspace.com zelf.
Die hebben het probleem opgelost, en nu - 2 1/2 uur later - draait de boel weer op volle toeren.

Onze excuses voor het eventuele ongemak. FOK! ze

Ruud van Nistelrooij goedgekeurd

Ruud van Nistelrooy is goed door de medische keuring van Manchester United gekomen. De 23-jarige aanvaller zette na de keuring zijn handtekening onder een vijfjarig contract. PSV-er Van Nistelrooy gaat bij de 'Reds' voetballen voor het luttele bedragje van zo'n 150.000 gulden per week. (Ja dat merk je goed op, dat is 7,8 miljoen piek per jaar!)

Bij de bookmakers is de Nederlandse spits favoriet om volgend seizoen topscorer te worden in de Premier League. Samen met huidig topscorer Phillips staat hij genoteerd voor 11-2. Dwight Yorke en Andy Cole, het huidige aanvalsduo van Manchester, staan op respectievelijk 9-1 en 10-1.

De bookmarkers zijn wel erg positief, Ruud moet eerst nog een basisplaats afdwingen!

Scream 3 veroorzaakt problemen

Nadat de nieuwe film Scream 3 de avond ervoor in Frankrijk was uitgekomen, kwam een 16-jarige Franse jongere wel op een heel raar idee. Hij verkleedde zich als de welbekende moordenaar uit de Scream series, met masker en al, en stak zijn vader en stiefmoeder neer.

De slachtoffers liggen in het ziekenhuis te herstellen van hun verwondingen. De jongeman in kwestie is gearresteerd.

Ook heeft de Franse politie een 19-jarige Scream "fan" gearresteerd, die ook gekleed als de moordenaar met een keukenmes over de straat liep. Hij wou iemand "bangmaken", die hem eerder op de dag had aangevallen.

Sommige mensen nemen dingen wel iets te serieus op....

Toon Hermans overleden

Eén van Neerlands' grootste artiesten, Toon Hermans, is afgelopen zaterdag overleden. De cabaretier, zanger, schrijver en schilder heeft 83 jaar geleefd.

Hermans, geboren in Sittard, debuteerde in 1942 in het Leidseplein-theater in Amsterdam. Tot 1955 had hij zijn eigen gezelschap. Toon introduceerde in 1955 ook de one-man-show, iets wat nu een begrip is.

Zijn dichtbundels, zoals 'Alles is heimwee' en 'Ik heb het leven lief' waren ware bestsellers.

Toon Hermans is diverse malen tot de populairste artiest van Nederland uitgeroepen. Hij behoorde met Wim Kan en Wim Sonneveld tot de grote drie van het Nederlandse cabaret.

Fok! wenst de familie en al zijn fans sterkte toe met het verwerken van het verlies...

Vinger kwijt in bowlingbal

Blue Thunder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In recreatieoord Vinkeloord is een man zijn vinger bijna geheel kwijtgeraakt in een bowlingbal
De bal bleef aan de vinger van de man hangen juist op het moment dat hij met een welgemikte worp een strike wilde gooien. De vinger scheurde bijna geheel af (pijnlijk )

De man werd per taxi naar het ziekenhuis in Oss, gebracht. Daar werd de vinger er weer keurig aangezet.

Gevaarlijke sport dat bowlen

Zes kinderen neergeschoten in dierentuin

Zes kinderen in de leeftijd van 11 tot 16 jaar zijn gisteren gewond geraakt toen een paar groepen jongeren (vermoedelijk straatbenden) met elkaar in gevecht raakten in de Washington National Zoo.
Een van de kinderen, een jochie van 11, werd in het hoofd geschoten. Een meisje van 12 werd in haar borst geraakt.
Het jongetje vecht nog voor zijn leven. De toestand van het meisje is inmiddels 'redelijk' stabiel. Drie andere kinderen werden in hun benen geraakt. Hoe en waar het zesde kind - een jongen van 16 - is geraakt is nog onduidelijk.

Geen van de slachtoffers waren lid van de straatbendes.

Update: het jongetje is inmiddels hersendood verklaard. Hij wordt nog kunstmatig in leven gehouden in verband met orgaantransplantaties. Triest!

Barcelona boycot inderdaad wedstrijd

Barcelona heeft gisteravond, zoals voorspeld, uit protest tegen de speeldatum geweigerd de return in de halve finale van de Copa del Rey tegen Atletico Madrid te spelen. De club van van Gaal wordt nu vermoedelijk gediskwalificeerd. De Spaanse bond beraadt zich nog op sancties.

Met 9 veldspelers en 2 keepers betrad Barcelona wel het veld. Het team bleef echter aan de zijlijn van het nagenoeg lege Camp Nou stadion staan. Aanvoerder Guardiola kwam wel het veld op om tekst en uitleg te geven.

Barcelona weigerde te spelen omdat het 9 basisspelers moet missen vanwege interlandverplichtingen. De Spaanse voetbalbond was wel bereid het duel een dag naar voren te halen, maar die oplossing schoot voor de de Catalaanse club nog niets op.

Ik ben het volledig met Barca eens, als je zoveel spelers mist, dan moet het maar verschoven worden!

GSM-ers ook vaak internetters

Bastiaan/Basst wees ons via de newssubmit op het volgende:

Uit een onderzoek van Ithaka Media Consult is gebleken dat mensen met een GSM bijna twee keer zo vaak een internet-aansluiting hebben als mensen die geen mobieltje bezitten.

Jongeren van 16 tot 25 jaar stellen zich het meest positief op. Ze gaan het snelst over op diensten op internet en mobiel telefoneren. Bijna 60 procent van de Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is inmiddels in het bezit van een mobiele telefoon. Daarvan heeft 55 procent een pre-paid pakket.

Omstreden domeinnamen geregistreerd

Via het goeie e-zine Daily Wacko kwam ik op een site met een zeer omstreden domeinnaam aan. Domeinkaap-bedrijf Namespace heeft namelijk het adres www.hitlerjugend.nl geregistreerd. Boven de pagina staat de tekst:
"THIS INTERNET SPACE IS AVAILABLE RIGHT NOW FOR PEOPLE WHO SUBMIT A SERIOUS CONTENT PROPOSAL".

Ik vraag me ten zeerste af hoe je op een site als hitlerjugend.nl een serieus inhoudsvoorstel kunt doen. Wat zou je in vredesnaam op zo'n pagina moeten zetten?

Het vreemde is dat er boven de pagina buttons staan van gerespecteerde bedrijven zoals Rabobank, IBM en Robeco. Blijkbaar hebben zij niets door.

Schokkend dat zulke domeinnamen geregistreerd mogen worden in Nederland, er wordt blijkbaar geen grens gesteld...

Mannen aan de lippenstift?

Ted meldde ons via de newssubmit het volgende:

Het internationale trendwatch-bureau Sarv heeft bekeken wat jonge mannen en vrouwen, tussen de 15 en de 26 jaar, vinden van 'persoonlijke verzorging', oftewel: wassen, verzorgen en optutten. Mannen in die leeftijd blijken een veel grotere belangstelling voor die persoonlijke verzorging aan de dag te leggen dan hun oudere seksegenoten traditioneel doen.

Voor den jonge man van tegenwoordig houdt het leven allang niet meer op bij stevig boenen, scheren en hooguit nog een geurtje op de wangen. Ze zijn ijdel en willen dat weten. De man van de toekomst gebruikt alles wat in zijn bereik ligt om zichzelf mooier te maken en is niet te beroerd daar een flink bedrag voor te betalen.

Het clichébeeld van de vrouw die zich mooi maakt voor de man, geldt volgens het Sarv-onderzoek niet meer. Volgens onderzoekster Annemarie Gans zijn mannen bezig aan een inhaalslag. "Vrouwen zijn broeken gaan dragen en aan het werk gegaan. Mannen grijpen prompt naar de make-updoos." Praktisch blijven de mannen wel. Dat gedoe voor de spiegel mag wél geld, maar zeker niet te veel tijd kosten. Hoe sneller hoe beter. Waar de jonge vrouwen nogal sceptisch staan tegenover 2-in-1-producten omdat ze niet geloven dat het echt werkt, vinden mannen zulke spullen handig. Lekker makkelijk. En hun shampoo laten de jongere mannen die nog thuiswonen, gewoon door hun moeder aanschaffen. Wat ze koopt, maakt niet zoveel uit.
Hun gel is een ander verhaal. Daarin zijn ze heel kieskeurig: die kopen ze liever zelf.

Wat jonge mannen en vrouwen gemeen hebben, is hun voorliefde voor parfums van topmerken. "Ook jonge meisjes kopen rustig geurtjes van 80 gulden. Luxe wordt steeds normaler", stelt Gans vast. Wel is er een verschil in intentie waarmee de dure druppels achter de oren worden gedept. Gans: "Vrouwen hebben de neiging zichzelf met een fijn parfum te plezieren. Mannen willen vooral goed overkomen bij vrouwen."

Om het aantrekkelijke uiterlijk ook voor de toekomst veilig te stellen, zien de jonge mannen veel in wallen- en bruiningscrèmes, make-up en plastische chirurgie. Sarv voorspelt aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek dat mannen de komende jaren steeds meer zullen grijpen naar dergelijke meer en minder drastische ingrepen in hun uiterlijk.

Een bijzondere ontwikkeling zullen we maar zeggen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.