FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 november 1999

Sonera/Quicknet naait users

Ja, inderdaad. Een gedurfde uitspraak, maar zo zie ik 't.
Ik zit net de nieuwe policy te lezen van Sonera en vooral met betrekking tot de Quicknet gebruikers is daar een hoog 'ik voel me genaaid' gevoel bij me omhoog gekomen.

Indertijd koos ik in plaats van bART voor een Quicknet account, juist omdat er geen datalimiet was. Wat blijkt nu ? Sonera vindt 't nodig om hier toch een limiet op te zetten. Een limiet van 600Mb per maand.
Wat daarbij vooral heel grappig is is dat ze deze info alleen op de website zetten en hun gebruikers hier niet eens fatsoenlijk over inlichten.

Eigenlijk is m'n account bij Quicknet nu dus ineens zo'n 10x minder waard geworden (zat gemiddeld rond de 6Gb traffic per maand) maar moet ik wel hetzelfde blijven betalen (of zelfs MEER natuurlijk, omdat er nu voor overuseage moet worden betaald).

Dit is een flinke vermindering in aangeboden diensten en ik vraag me af of er iemand hier voldoende kennis van zaken heeft om te bepalen of ze dit zomaar mogen doen.
Verder zou ik iedereen aanraden om GEEN account bij sonera/quicknet te nemen. 600Mb/maand is NIKS. 20Mb per dag haal je zo binnen natuurlijk, zeker als je kabel hebt en regelmatig een bezoek brengt aan bijvoorbeeld tucows.

Gewoon even wachten. Proeven met ADSL zijn al bezig. Laten we hopen dat dat dan meteen het einde is van Sonera, want ik voel me nu dus ECHT genaaid.

Real Madrid en Voetbal-salarissen

Vandaag is John Toshack ontslagen als trainer van de Koninklijke, Real Madrid. Hij werd de laan uitgestuurd wegens de tegenvallende resultaten van de laatste tijd. Uit 11 wedstrijden werden in de Primera Division slechts 15 punten gehaald, wat leidde tot een slechte 8e plaats. Al sinds zijn aanstelling in februari (hij volgde Hiddink op) waren er conflicten tussen hem en de spelersgroep. Een opvolger is nog niet bekend.


De Voetbal International (VI) heeft deze week een lijst met salarissen gepubliceerd van Europese topvoetballers. Let wel even op; het gaat hier om MAAND(!)salarissen, gegeven in Nederlandse guldens! De vraag is nu of die gasten deze astronomisch hoge bedragen eigenlijk wel waard zijn?

MAANDSALARISSEN ENGELAND
alan shearer newcastle 392.000
michael owen liverpool 336.000
duncan ferguson(sch) newcastle 294.000

MAANDSALARISSEN ITALIE
alessandro del piero juventus 970.000
christian vieri internationale 780.000
ronaldo(bra) internationale 700.000
13e plek edgar davids juventus 376.000

MAANDSALARISSEN SPANJE
steve mcmanaman(eng) real madrid 912.000
partick kluivert(ned) barcelona 807.000
nicolas anelka(fra) real madrid 780.000
jimmy hasselbaink(ned) atletico madrid 619.000
7e plek jari litmanen barcelona 538.000
8e/9e plek ronald/frank de boer barca 350.000

MAANDSALARISSEN DUITSLAND
stefan effenberg bayern munchen 675.000
krassimir balakov vfb stuttgart 675.000
giovanne elber(bra) bayern munchen 457.000

MAANDSALARISSEN FRANKRIJK
fabien barthez as monaco 592.000
sonny anderson(bra) olympique lyon 376.000
robert pirez olympique mar. 376.000

MAANDSALARISSEN NEDERLAND
david connoly(ier) excelsior 270.000
pierre van hooijdonk vitesse 200.000
verlaat/laudrup/winter ajax 175.000

Dit laatste is overigens wel een beetje opmerkelijk, niet? Dat hoge bedrag van Connoly zal waarschijnlijk komen, omdat hij bij Feijenoord op de loonlijst staat. Jaja, het Nederlandse voetbalwereldje is vaag

(Thnx [Imp])

FIFA, Feijenoord en S. Arveladze

Nederland is WEER gedaald op de FIFA-wereldranglijst. Ons kikkerlandje bezet nu slecht(s) de 17e plaats. Frankrijk is gestegen naar de 2e positie, Tsjechië is gedaald naar plaats 3 en Brazilië staat nog steeds op kop. De gehele lijst kun je hier nalezen.

Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie is gebleken dat Feijenoord, Vitesse en nog 4 niet bij name genoemde clubs al jaren illegale jeugdspelers onder contract hebben staan. Het gaat dan om spelers van onder de 18 jaar die van buiten de EU afkomstig zijn. Ze zullen binnenkort terugmoeten naar hun eigen land. Feijenoord is inmiddels al naar de rechter gestapt om alsnog verblijfsvergunningen te regelen voor de jongens. Zij krijgen hierbij steun van alle andere 35 clubs.

Shota Arveladze is gisteren aan z'n rechterknie geopereerd. Er zaten diverse losse fragmenten in en die zijn nu verwijderd. Naar verwachting is de Ajax-spits pas na de winterstop weer inzetbaar.

"Roken doodt"

"Roken doodt", dat moet er op pakjes sigaretten staan, volgens de EU dan. Dit is een van de meerdere maatregelen van de Europese Unie om het roken tegen te gaan, met het oog op het weer aantal stijgende rokers.

In de EU sterven jaarlijks een 500.000 mensen aan de gevolgen van het roken. De EU wil ook door middel van scherpere normen het aantal rokers verminderen. Een sigaret mag met deze scherpere normen maar tien milligram teer (wat eerst 12 miligram was), een miligram nicotine bevatten. Ook is de uitstoot van koolstofmono-oxide beperkt tot tien miligram. Voor de laatste twee waren eerder nog geen normen vastgesteld.

Lees meer!

Scholieren, staat op en verenigt u.

Eindelijk is het zover, de scholieren van nederland pikken de bureaucratische stronthoop genaamd de tweede fase niet meer en komen in opstand. Op 6 december is een scholierenstaking gepland als protest tegen de tweede fase.
Op deze manier hopen de scholieren duidelijk te maken dat de tweede fase verkeerd in elkaar steekt.
Dit wordt de eerste scholieren staking (volgens de orgatisatie tenminste [net een mailtje gekregen, het is niet de eerste ]) en de eerste die grotendeels over internet georganiseerd is.
Meld je aan op staking.cjb.net.
Ik ga in ieder geval en ik neem aan dat ik niet de enige ben van fok! Dus als het een beetje interessant zit er ook nog wel een review in.

(tnx to djAzEtE voor de urrel )

Kalverstraat stijgt met stip!

De Kalverstraat in Amsterdam heeft de 18e plaats ingenomen in de toplijst van duurste winkelstraten. De Kalverstraat stond vorig jaar nog 27e en is hierdoor een van de grootste stijgers dit jaar in deze lijst.

De lijst is gebaseerd op het aantal dollar dat het kost om een vierkante meter te HUREN . Op de eerste plaats staat Madison Avenue in New York met 6459 dollar per vierkante meter, tweede is de Causeway Bay in Hongkong met 4994 dollar, en de Champs Elysees in Parijs is met 4915 dollar goed voor de derde plaats.

De Kalverstraat is had vorig jaar 2300 gulden per vierkante meter, nu is dat opgelopen tot 2750 gulden per vierkante meter.

Lees hier meer

De Nooijer afgekeurd

Dennis de Nooijer, spits van SC Heerenveen, wordt naar alle waarschijnlijkheid afgekeurd voor het betaald voetbal. De Zeeuw, die voorheen successen boekte bij Sparta, heeft een beschadiging aan het kraakbeen van zijn knie. Dit leidt hoogstwaarschijnlijk tot afkeuring.
De Nooijer's loopbaan wordt gekenmerkt door pech. Eerst was hij slachtoffer van een auto-ongeluk, daarna viel hij van de ene blessure in de andere.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.