[Fotoreportage] Benefietwedstrijd voor Rob Oostrom

Gisteravond is in Lienden (Betuwe) voor een publiek van 2500 mensen (meer pasten er echt niet in het uitverkochte plaatselijke stadion) een benefietwedstrijd gespeeld voor het gezin van Rob Oostrom, de agent die vanaf zijn nek verlamd raakte toen hij na het redden van een zelfmoordpleger met een mes in zijn nek gestoken werd. Er werden drie wedstrijden van 30 minuten gespeeld tussen teams van FC Utrecht, het Nederlands Politie elftal en FC Lienden. Tussen de wedstrijden trad Frans Bauer op.

 

Aanwezig waren (ex-)voetballers Dennis Bergkamp en Michael Mols, scheidsrechters Dick Jol, Dick van Egmond en Maurice de Hond, ex-voetballer en ex-bondscoach Marco van Basten, Hans Kraay Jr, maar ook bekende namen als Fred Teeven (voormalig OvJ en Tweede Kamerlid), Klaas Wilting (oud-politiewoordvoerder), John van den Heuvel (misdaadjournalist en oud-politieman) en Dirk Scheringa (oud-bankier en oud-politieman). Hans Kraay Jr (één van de mede-organisatoren) was aanwezig als trainer van ‘zijn’ FC Lienden, en Dennis Bergkamp speelde in de wedstrijd tusen Lienden en Utrecht mee in het elftal van Lienden. Alle BNers hebben persoonlijk Rob en zijn vrouw een hart onder de riem gestoken.

 

Desgevraagd vertelden Dirk Scheringa, Fred Teeven, John van den Heuvel en Hans Kraay Jr.: “Dit is echt een goed doel: een politieman die een heldendaad verricht, moet dat bijna met zijn leven bekopen. Hij kan nu nog slechts met een rietje zijn electrische rolstoel bedienen, en zijn gezin is door dit hele voorval ook zwaar getroffen. Rob is een held.“ Alle vier vinden ze dat hij meer verdient dan de inkomens-compensatie die hij krijgt van het Rijk, een bedrag dat bij lange na niet voldoende is om Rob en zijn gezin verder te helpen.

 

Wie meer wil weten over Rob en zijn gevecht: http://www.wijlopenvoorrob.nl

 

Fotos geschoten door RonaldV en Puala.

 

 

 

Rob Oostrom en echtgenote

 

Fred Teeven

 

Rob Oostrom en Dick Scheringa

 

Dick Scheringa

 

De elftallen

 

Rob Oostrom en echtgenote

 

Hans Kraay jr.

 

Hans Kraay jr. en jeugdelftal

 

Frans Bauer

 

John van den Heuvel

 

Frans Bauer en Rob Oostrom

 

Dennis Bergkamp en Marco van Basten

 

Dennis Bergkamp en Marco van Basten

 

Maurice de Hond

 

Klaas Wilting en John van den Heuvel

 

De wedstrijd

 

Submitter: RonaldV en Puala