Voetbal: Uitslag CSKA Moskou - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn vijfde wedstrijd in de Champions League gewonnen. In de Russische kou werd CSKA Moskou met 0-1 verslagen door een doelpunt van Jefferson Farfán kort voor rust.

PSV kreeg vanavond in Moskou de laatste kans om het Europese seizoen nog te enigszins te redden. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Eindhovenaren vier punten, drie punten meer dan de tegenstander. Fenerbahçe stond tweede in Groep G met acht punten. Een overwinning op de Russen was voor PSV essentieel om, al is de kans niet groot, uitzicht te houden op een tweede plaats in de Champions League. Een gelijkspel zou een langer verblijf in de UEFA-cup veilig stellen.

PSV kreeg uiteindelijk waar het vooraf op gehoopt had. Met drie punten keerde de ploeg van interim-trainer Jan Wouters terug naar Eindhoven. PSV was via Farfan op voorsprong gekomen kort voor rust. Dirk Marcellis kreeg enige ruimte en bediende vanaf rechts Farfán die de bal, na van richting te zijn veranderd, achter de CSKA-doelman werkte. PSV had daarvoor nog geen enkele kans gehad en was aanvallend niet bij machte gevaar te stichten.

Ook na de thee was het de thuisploeg dat aanviel maar kansen creeeren deed het niet bij gebrek aan de juiste spitsen. Vlak voor dat de Spaanse arbiter afloot liepen de bezoekers nog bijna tegen een Russisch doelpunt aan maar ondanks de druk hield Gomez zijn doel schoon. Door de overwinning is PSV zeker van UEFA Cup-voetbal. De Champions League is ook nog steeds haalbaar.