Brandweer zet homo's in de spotlights

Een groepje brandweerlieden die een paar vrijende homo's in de spotlights zette, heeft een flinke prent aan hun kont gekregen. Eén van de vier kwartettende homo's heeft de spuitgasten namelijk met succes aangeklaagd.

De in het Engelse Bristol gezetelde brandweerlieden hoorden plotseling iets ritselen in de bosjes. Hierna richtten ze hun enorm felle lampen, die normaal worden gebruikt bij het blussen, op de struiken. Nadat ze zich om het schouwspel hadden slap gelachen, vervolgden ze hun weg terug naar de kazerne.

De brandweercommandant kon niet met zijn jongens meelachen en heeft de heren geschorst. Later gaf hij twee van hen een boete van ruim 2500 euro. Als klap op de vuurpijl zette hij de mannen, met een gemiddelde van 26 dienstjaren, terug in rang en plaatste hij hen over. Het met de boetes opgehaalde geld stortte hij op de bankrekening van een vereniging die opkomt voor de rechten van homo's.

De betrokken spuitgasten zijn laaiend, en vinden dat ze als criminelen worden behandeld. En dat terwijl ze zelf een strafbaar feit aan het licht hebben gebracht.

De brandweerbaas is van mening dat zijn jongens helemaal niet op die plaats hoefden te zijn op dat moment. Volgens hem was het in de spotlight zetten van vrijende homo's een vooropgezet plan.