Vos opnieuw de beste in Noorwegen

Marianne Vos heeft na de eerste ook de tweede rit van de Ladies Tour of Norway gewonnen. De Nederlandse van Waowdeals was de snelste op in een sprint die licht omhoog liep, voor de Zweedse Emilia Fahlin en Kasia Niewiadoma.

Zoals zo vaak in de vrouwenwedstrijd bleef alles lang samen. Onderweg lagen er twee bonificatiesprints op het parcours en Vos kwam bij zowel bij de eerste als bij de tweede als eerste door en pakte in totaal zes bonificatieseconden.

Vooral Sunweb was in de finale actief om de massasprint te voorkomen in Sarpsborg. In de regen koos Lucinda Brand voor de aanval, maar met nog twee kilometer van de streep werd ze ingerekend door het peloton. In de sprint die volgde ging Niewiadoma vroeg aan, maar Vos was te sterk voor de Poolse. Ook Fahlin ging de Niewiadoma nog voorbij om tweede te worden.

In het klassement heeft Vos nu een voorsprong van achttien seconden op Fahlin en 28 seconden op Niewiadoma. Zondag staat er nog één etappe op programma in de Noorse rittenkoers, die meetelt voor de Women's World Tour.