Premier Brown bezoekt Brits rampgebied

Icoon RampPremier Gordon Brown heeft maandag het gebied bezocht waar de ergste overstromingen in Groot-Brittannië in zestig jaar tijd hebben plaatsgevonden. Zeker 150.000 huishoudens zitten zonder drinkwater sinds zondag een waterzuiveringsinstallatie onderliep. In het hele land is er een run op water in flessen ontstaan. Hevige regen- en onweersbuien zijn de oorzaak van de overstrominge en er wordt nog meer regen verwacht. Gedeeltes van zuid- en west-Engeland staan inmiddels onder water.

Minister van milieu Hilary Benn is druk bezig met het opstellen van een noodverordening. De Conservatieve oppositieleider David Cameron heeft om een onafhankelijk onderzoek gevraagd naar de maatregelen om de schade te voorkomen. Tal van hulpmiddelen om overstromingen tegen te gaan, waren niet op de geëigende plaatsen beschikbaar toen het water vrijdag begon te wassen.

Milieu-autoriteiten in Engeland rekenden dit weekeinde voor dat er meer dan 1,3 miljard euro op korte termijn nodig is alleen al om de grootste overstromingsrisico's tegen te gaan. De luchtmacht is naar eigen zeggen bezig aan de grootste operatie in vredestijd tot dusverre. Helikopters evacueerden meer dan honderd mensen uit overstroomde gebieden vooral langs de rivieren de Avon en de Severn.

Hevige overstromingen in Groot-Brittannië

Voor achtergronden bij dit nieuws kun je natuurlijk op het forum terecht. Zie dit topic voor meer informatie en foto's.