Blind keert terug bij Ajax

Danny Blind keert terug bij Ajax. Hij is officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Bij de Amsterdammers tekent hij voor meerdere jaren.

De voormalig bondscoach keert terug op bekend terrein, want hij speelde in het verleden bij Ajax, was er trainer, hoofd jeugdopleidingen en zelfs technisch directeur. "Het is goed om weer terug te zijn en op een heel betrokken wijze deel uit te maken van de club", stelt hij.

In zijn onbetaalde functie gaat hij zich bezighouden met een toezichthoudende en adviserende rol, legt Blind uit. "Ik heb een duidelijke eigen visie en die is vrij simpel: we leiden zelf spelers op en anders doen we aankopen via gedegen scouting", doceert hij. "Als Ajax zijnde willen we het publiek vermaken en keiharde resultaten boeken."

Als commissielid is hij de opvolger van de in augustus opgestapt Theo van Duivenbode. De RvC van Ajax bestuur verder uit voorzitter Leo van Wijk, Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing. De aanstelling van Blind geldt voor een periode van 3,5 jaar.