Drie Feyenoord 'fans' aangehouden in Napels

In Napels zijn drie 21-jarige supporters van Feyenoord aangehouden omdat ze met stenen naar Italiaanse agenten zouden hebben gegooid. Feyenoord speelt dinsdagvond en uitwedstrijd tegen Napoli in de Champions League. Supporters van de club uit Rotterdam zijn niet welkom in het stadion, na eerdere ongeregeldheden in Rome.

Toch is er een onbekend aantal fans naar Napels gereisd. Veel supporters hadden al een reis geboekt toen nog onbekend was dat ze niet welkom waren. Feyenoord heeft de eigen aanhang verzocht om in ieder geval niet naar de wedstrijd in Stadio San Paolo te komen. De Rotterdamse club deed die oproep op verzoek van de lokale politie en de Europese voetbalbond UEFA.

Napoli houdt dinsdagavond zware toegangscontroles bij het stadion. Iedere bezoeker aan de wedstrijd moet een identiteitsbewijs laten zien. Nederlanders die toch een kaartje hebben bemachtigd, mogen het stadion niet in. Ze lopen zelfs het risico te worden aangehouden en een boete te krijgen. Feyenoord heeft maandag tijdens een overleg met Napoli, de politie en de UEFA nogmaals haar ongenoegen over de gang van zaken kenbaar gemaakt.

Drie fans van Feyenoord aangehouden in Napels
Drie Feyenoord 'fans' aangehouden in Napels (Foto: ANP)