Politie zoekt getuigen overval op chauffeur

Het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam is op zoek naar getuigen van een overval op een vrachtwagenchauffeur op 7 augustus. Een paar dagen daarvoor, in de nacht van 3 op 4 augustus, kwam de chauffeur aan in Rotterdam en parkeerde zijn combinatie op de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder. Hij bleef daar een paar dagen staan, omdat hij pas na het weekend zijn vracht kon lossen.

In de nacht van 6 op 7 augustus klopten twee mannen rond 01.00 uur bij de cabine aan en spraken de chauffeur aan. Het slachtoffer dacht met goed volk te maken te hebben en opende de deur, waarna de mannen binnenstapten. De chauffeur kreeg de opdracht te gaan rijden, maar moest na een paar minuten bij een benzinepomp in de buurt stoppen en uitstappen. Eenmaal buiten werd hij geschopt en geslagen en van zijn geld en telefoon beroofd.

Na de overval gingen de mannen er ervandoor en lieten de chauffeur achter met een scheurtje in zijn arm en schaafwonden. Ook bleek zijn arm uit de kom te zijn. Eén van de daders sprak Turks. Deze man was licht getint, ongeveer 1.80m lang, droeg een blauw vest met capuchon en had kort, zwart haar. De andere man was blank, had een baard met een sik. Ook hij was 1.80 m lang en hij had een stevig postuur. Deze man droeg een skinny trainingsbroek met sportschoenen.

Getuigen van de overval wordt gevraagd contact op te nemen de politie. Dit kan door te bellen met 0900-8844 en te vragen naar het Regionale Overvallen Team in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook, via 0800-7000.