Microsoft onthult computer in vorm tafel

Icoon DigitalSoftwaregigant Microsoft heeft vandaag een nieuw type computer gelanceerd. De computer heeft een scherm in de vorm van een tafelblad.

De zogenoemde 'surface computer' is zo ontworpen dat het gebruik van toetsenbord en muis niet meer nodig is. Gebruikers kunnen de computer bedienen door het scherm aan te raken. Het apparaat heeft uiteenlopende mogelijkheden. Van het bestellen van een virtuele menukaart in een restaurant tot digitaal vingerverven. Ook herkent het apparaat bepaalde objecten die erop worden gelegd.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld foto's van de camera op het scherm bekijken door de camera op de 'surface computer' te leggen. Ook kunnen foto's en filmpjes makkelijk van het ene naar het andere apparaat worden versleept door beide apparaten op het oppervlak van de 'surface computer' te plaatsen.

Het is mogelijk om foto's te rangschikken en te sorteren en ze groter weer te geven met slechts enkele bewegingen van de vinger. Door een mobiele telefoon op het scherm te plaatsen, kan de gebruiker gemakkelijk ringtones kopen of een abonnement aanpassen.

De eerste exemplaren van de 'surface computer' worden in november aan bedrijven, zoals hotels, casino's, telefoonwinkels en restaurants verkocht en zullen tussen de 5.000 en 10.000 dollar gaan kosten. Over drie tot vijf jaar verwacht Microsoft dat de prijs zodanig naar beneden zal zijn gebracht, dat het product ook interessant en betaalbaar is voor thuisgebruik door de gewone consument.

De surface computer
De "Surface Computer"

Met dank aan Black_Ninja voor de submit.