De Ligt debuteert, Sneijder op reservebank bij Oranje

Matthijs de Ligt maakt vanavond in het WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije zijn debuut voor het Nederlands elftal. De pas 17-jarige Ajacied vervangt in het hart van de defensie Stefan de Vrij die vanwege een blessure afhaakte. De Vrij kreeg last van een bloeduitstorting in zijn onderbeen.

Eerder bleken Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Ron Vlaar al niet beschikbaar voor Oranje, waardoor bondscoach Danny Blind krap zat in zijn rechtsbenige centrale verdedigers. Hierdoor gooit de oefenmeester De Ligt voor de leeuwen. De verdediger is de jongste debutant in 86 jaar.

Een ander opvallend punt aan het Nederlands elftal in Sofia is dat Wesley Sneijder op de bank begint. De middenvelder van Galatasaray is zijn plek kwijt aan Ajax-aanvoerder Davy Klaassen die samen met Georginho Wijnaldum en Kevin Strootman de middelste linie zal vormen.

De volledige basisopstelling: Jeroen Zoet; Rick Karsdorp, Matthijs de Ligt, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Davy Klaassen; Arjen Robben, Bas Dost, Quincy Promes

Matthijs de Ligt (17) debuteert in Oranje (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Matthijs de Ligt (17) debuteert in Oranje (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)