Liverpool in knotsgek duel voorbij Arsenal

Liverpool heeft een sensationale zege geboekt op bezoek bij Arsenal. In het Emirates Stadium werd het 3-4 voor de ploeg van Jürgen Klopp.

Bij Liverpool was er een basisplaats voor Georginio Wijnaldum, die deze zomer van Newcastle United overkwam, en ook Ragnar Klavan (ex-AZ en -Heracles Almelo) begon in de basis in Londen. Voor rust had de ploeg van trainer Klopp het echter moeilijk en moest het genoegen nemen met een spaarzame kans.

Wijnaldum kreeg in de eerste helft een aardige mogelijkheid, maar hij schoot de bal over. Vervolgens kreeg Arsenal na een halfuur een strafschop, toen Alberto Moreno een overtreding beging op Theo Walcott. De aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar schoot op doelman Simon Mignolet. Nog geen minuut later schoot Walcott wel raak, toen hij de bal in de zestien kreeg van Alex Iwobi en hij zijn fout dus goed kon maken.

Voor rust was het echter al weer gelijk, want in de toegevoegde tijd schoot Philippe Coutinho op schitterende wijze een vrije trap in de kruising. Vier minuten na de pauze was het opnieuw de beurt aan Liverpool. Wijnaldum had een goede actie in huis en gaf een voorzet op Adam Lallana die de 1-2 achter Petr Cech kon schieten.

In de 56ste minuut werd het ook 1-3 voor Liverpool en opnieuw was Coutinho trefzeker. Een harde lage voorzet van Nathaniel Clyne werd door de Braziliaan met zijn scheen voorbij Cech gewerkt. Nog geen acht minuten later was ook de 1-4 een feit en deze was van grote schoonheid.

Aankoop Sadio Mané kreeg de bal op rechts en omspeelde vier Arsenal verdedigers alvorens hij met links de bal in de verre kruising schoot. Klopp kon zijn ogen niet geloven, maar moest vervolgens toezien hoe Arsenal terug in de wedstrijd kwam.

De Londenaren waren aangeslagen, maar de moraal keerde terug toen Alex Oxlade-Chamberlain een minuut na de 1-4 een goal maakte. Liverpool-doelman Simon Mignolet zag er hierbij niet goed uit en een kwartier voor tijd moest de Belg ook een kopbal van Calum Chambers doorlaten.

In de slotfase hoopte de ploeg van Arsène Wenger ook nog op de gelijkmaker, maar ondanks vijf minuten blessuretijd viel deze niet meer. Liverpool doet zo goede zaken op de openingsdag van de Premier League, terwijl de kritiek op Wenger en de zijnen alsmaar toeneemt.