Renault stopt extra geld in F1-team

Renault wil sneller competitief worden in de Formule 1 dan het jaar 2020 dat bij de terugkeer in de sport genoemd werd. Daarom zal het moederbedrijf van de renstal uit Enstone extra geld in de sport gaan stoppen.

Begin dit jaar kocht Renault het Team Lotus om het merk weer meer zichtbaar te laten zijn in de Formule 1. Voordat Renault wilde presteren werd eerst de focus gelegd op herstructureren van de F1-activiteiten. Vorig jaar reed de renstal uit Enstone rond met Mercedes-motoren, maar voor dit jaar werd teruggewisseld naar Renault-krachtbronnen. Hierdoor is het chassis dit jaar een compromis geworden, maar toch pakte Kevin Magnussen in Rusland punten met een zevende plaats.

Voor Renault is dat echter niet genoeg, zo liet teambaas Cyril Abiteboul aan Autosport weten. "Wij gaan onze plannen versnellen en het totale plaatje verbeteren. Wij hadden een vijf-jaren plan, met de investeringen die erbij horen, maar we hebben enkele weken geleden toestemming gekregen om de investeringen op te voeren en de plannen naar voren te halen."