Nog meer namen voor festivals bekend

Pinkpop-logoHet zijn drukke dagen voor de festivals in de Benelux: de organisaties van zowel Rock Werchter, Pinkpop als Parkpop hebben de afgelopen dagen nieuwe namen vrijgegeven van artiesten die een optreden zullen verzorgen op hun festival.

Het meest opzienbarend is wellicht de komst van Smashing Pumpkins naar Landgraaf om Pinkpop 2007 af te sluiten. De band is zeven jaar geleden uit elkaar gegaan, maar in 2005 kondigde zanger Billy Corgan aan dat de formatie weer zou gaan optreden. Het eerste album sinds die reünie wordt één der komende maanden verwacht. Op Pinkpop zullen ook, zo blijkt uit een verklaring die gisteren is gegeven, metalformatie Korn en de Glasgowse indierock-band The Fratellis vertegenwoordigd worden.

Rock Werchter heeft uit de lijst met grote namen Metallica weten te boeken. Het is voor die band al de vijfde keer dat het in Werchter optreedt, dit jaar staat het onder andere naast Muse en Pearl Jam. Tot slot heeft de organisatie van het gratis toegankelijke Haagse festival Parkpop bevestigd dat Kim Wilde - de zangeres die vooral bekend is van het nummer 'Kids in America' - op 24 juni een liedje zal komen zingen.

Voor zowel Rock Werchter als Pinkpop zijn er nog kaarten verkrijgbaar: de voorverkoop begint op respectievelijk 20 februari en 3 maart.