Theater met Moszkowicz 'minder geslaagd'

Maarten Spanjer vindt zijn theateravontuur met Bram Moszkowicz 'toch wat minder geslaagd dan ik had ingeschat'. Dat zegt de acteur en schrijver zaterdag in De Telegraaf.

Maarten en Bram, die door het land trokken met de voorstelling Theaterpleidooi, werken inmiddels niet meer samen. Rond de boekpresentatie van Maartens 'Spanjer in stukken' liep het mis. "Bram bood spontaan aan dat boek ten doop te houden op het feestje van de uitgever", vertelt Maarten. "Maar wat gebeurt er een dag voordat het zover was? Met een sms'je aan mijn vriendin Monique zegt Bram af. Dat vond ik wel een beetje raar, en ook daarna heb ik niets meer van hem gehoord."

Al eerder waren een paar dingen voorgevallen, vertelt Maarten. "Op een terras vroeg hij spontaan of ik hem op het toneel een paar keer wilde interviewen, zodat hij z'n verhalen kon vertellen. Nou, goed idee. Maar toen we samen in het theater aankwamen, zag ik daar overal enorme foto's van Bram op affiches."

Volgens Maarten heeft de voormalig advocaat het boek Alleen op de wereld 'iets te vaak uit de kast getrokken'. "Om het vervolgens in één adem uit te lezen. Een andere verklaring heb ik er ook niet voor."

Theater met Moszkowicz 'minder geslaagd'
Theater met Moszkowicz 'minder geslaagd' (Foto: BuzzE)