Gamejournalist Jim Sterling aangeklaagd voor 10 miljoen

Gamecriticus en YouTuber Jim Sterling is aangeklaagd door voor een bedrag van maar liefst 10 miljoen dollar. Sterling, bekend van onder andere The Jimquisition en Best of Steam Greenlight, wordt aangeklaagd door ontwikkelaar Digital Homicide op gronde van mishandeling, smaad en laster.

Sterling en Digital Homicide hebben een vete die al teruggaat tot 2014. Sterling maakte een kritische video van een van de games van Digital Homicide, the slaughtering grounds. In de video bekritiseert hij onder andere de slechte graphics, het gebruiken van standaard assets zonder ze eerst aan te passen, het gebruik van plaatjes die gewoon in de eerste zoekresultaten van google verschijnen, de verschrikkelijke muziek en de vele glitches. Oordeelt u zelf:

Slaughtering grounds

En dat was het startschot voor een hoop irrationele beslissingen aan de kant van Digital Homicide. De ontwikkelaar bracht een (overigens hilarische) video uit waarbij in tekst commentaar werd gegeven op Sterling's video over the slaughtering grounds,  probeerde de video van Sterling te censureren door een copyrightclaim in te vullen, en had uiteindelijk een interview met Sterling waarbij hij beschuldigd werd van een persoonlijke aanval op Homicide, hoewel Sterling meerdere malen heeft aangegeven pesterijen op het internet niet te tolereren, ongeacht van welke kant het komt.

En dit is de nieuwste stap in het proces dat nu al twee jaar voortduurt: Digital Homicide eist nu 2.26 miljoen voor de economische schade, 4,3 miljoen smartengeld en 5 miljoen bestraffende schade. Daarnaast verwacht Digital Homicide een officieel excuus van de kant van Sterling, inclusief een video die prominent op zijn YouTubepagina aanwezig is waar hij zijn excuus aanbiedt. Digital Homicide zal geen gebruik maken van een advocaat in de rechtzaal. Om toch het geld voor de rechtzaak bij elkaar te sprokkelen was er een crowdfunder opgestart, maar die is inmiddels offline gehaald.