Kinderen moeten hun geslacht kiezen uit een lijst van 25(!)

Vroeger, toen de wereld nog eenvoudig was en je werd gevraagd naar je geslacht, zette je een kruisje bij M of V. Had je een piem0l dan vinkte je de M aan, had je die niet, dan was je een V. Simpel zat.

Tegenwoordig werkt dit iets anders. Zo wordt aan 13-jarige kinderen in Groot-Brittannië krijgen kinderen een enquete voorgeschoteld waarin ze moeten kiezen uit niet twee, maar maar liefst vijfentwintig verschillende 'geslachten'. Het door de overheid betaalde onderzoek wordt gehouden om te zien hoe belangrijk geslacht is onder jonge mensen.

Op de lijst vind je onder andere 'gender fluid', 'tri-gender' en 'demi-girl'. Gelukkig staat er wel uitleg bij elk van de opties.

Naast deze vragen mogen de kinderen ook vertellen of ze zich prettig voelen met gescheiden toiletten, of dat ze liever gemengde toiletten zouden hebben, en of ze vinden dat het schooluniform unisex zou moeten zijn.

De vragenlijst is inmiddels na enige ophef overigens teruggetrokken. In de nieuwe versie zullen enkele vragen geschrapt worden. De lijst is opgesteld omdat er steeds meer mensen zouden zijn die vinden dat kinderen hun eigen geslacht, of gender-identiteit, zouden moeten kunnen kiezen. Op welke wijze je dan moet bepalen of je dat een kutje of een piem0l heeft is nog onbekend. 

13-jarigen moeten uit deze lijst kiezen wat ze zijn
13-jarigen moeten uit deze lijst kiezen wat ze zijn