Charlton-fans boos: "Belgen hebben onze club kapot gemaakt"

Charlton Athletic-fans zijn door de jaren heen al niet verwend met grote successen, maar de maat is nu helemaal vol. In 2007 speelde de club nog in de Premier League maar daarna gleed de club snel af. In 2010 was de club afgezakt tot League One, het derde niveau in Engeland. In 2012 werd daar de titel behaald waardoor de club weer naar The Championship mocht. Dat was het moment dat de Belg Roland Duchâtelet de club overnam.

Duchâtelet kent u misschien als eigenaar van de voetbalclubs Alcorcón en Carl Zeiss Jena. Ook was hij tot een paar jaar terug eigenaar van Standard Luik. De Belg is  echter allerminst populair bij de fans van Charlton.

The Addicks staan namelijk op de 23ste plaats van de Championship, alleen Bolton Wanderers staat nog onder Athletic. Dus vonden de supporters het tijd om van zich te laten horen. Voor de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forrest (1-1) gingen de fans de straat op uit protest tegen het beleid van eigenaar Duchâtelet en voorzitter Katrien Meire. En daarbij moest onze zuiderbuur het ook flink ontgelden getuige het spandoek "Belgen hebben onze club kapot gemaakt".

Er was heel veel volk op de been: