Van Oudenallen alweer in opspraak

Het kersverse Tweede Kamerlid Gonny van Oudenallen is wederom in opspraak geraakt. Het voormalige Amsterdamse raadslid van Mokum Mobiel, dat niet welkom was in de LPF-fractie vanwege vermeend gesjoemel met declaraties, wordt nu door haar buren beschuldigd van huurfraude. In de nieuwste editie van weekblad Nieuwe Revu zeggen zij dat Van Oudenallen haar huurwoning in Amsterdam-West al jaren illegaal onderverhuurt. Volgens het huurcontract moet de hoofdbewoner de huur opzeggen als die ergens anders woont.

In de sociale huurwoning van woningcorporatie Ymere woont volgens de buren al tijden iemand anders dan Van Oudenallen. Op vragen van journalisten laat die bewoner - Oscar Middeldorp - weten dat hij ''af en toe'' op het huis past en er niet voor betaald krijgt of voor hoeft te betalen.

Het Kamerlid zelf woont momenteel aan de Weteringschans. Ze wil niet reageren op het artikel in de Revu: ''Wat ik met mijn sociale huurwoning doe, gaat niemand iets aan.'' Van Oudenallen liet zich op 7 juli nog net voor het reces beëdigen als Kamerlid. Hierdoor krijgt ze als de Kamer na de verkiezingen wordt ontbonden, twee jaar wachtgeld. Volgens haar wist ze dat helemaal niet.