Na 'leeuwenhose' nu ook 'unterhose'

Icoon AlgemeenNadat bierbrouwer Bavaria eerder problemen had ondervonden met zijn 'leeuwenhose', geven zij nu de Nederlandse voetbalfans een steuntje in de rug. De oranjefanaten krijgen een 'unterhose' uitgedeeld om te voorkomen dat ze in hun ondergoed komen te staan bij een eventuele inbeslagname van hun leeuwenhose.

Het Duitse WK-organisatiecomité probeert de broeken buiten de stadions te houden. Bierconcurrent Budweiser is namelijk officieel sponsor van het WK. Directeur Peer Swinkels van Bavaria meent dat een oranje boxershort met daarop de tekst 'unterhose' een goed alternatief is. Hij zou er zelf ook één dragen.

Swinkels hoopt dat de supporters nu wel met de broeken naar binnen mogen. Volgens hem zou dat na alle publiciteit voor de actie wel verstandig zijn. Bij de vorige wedstrijd van oranje moest men de broek inleveren vanwege de opgedrukte reclame-uitingen. Hierdoor stonden de supporters in hun ondergoed. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld troffen de inbeslagnames ook veel vrouwen. Bavaria stelt vandaag enkele duizenden unterhosen beschikbaar.

Met dank aan Moosie en Luvjah voor de submit.