3FM-programma 'Arbeidsvitaminen' 60 jaar

Icoon RadioHet Radio 3FM-programma 'Arbeidsvitaminen' bestaat vandaag 60 jaar. Daarmee is het een van de langslopende ter wereld en het langstlopende programma op de Nederlandse radio. De makers gaan voor een vermelding in het Guinness book of records. Gerard Ekdom (27) presenteert het programma al vijf jaar. In eerste instantie wilde hij de presentatie niet doen. "Ik vond het zo'n suf programma. Bovendien kun je er niets van jezelf in kwijt. Tot ik besefte: misschien is het wel de grootste uitdaging van mijn leven om dit programma in een modern jasje te stoppen."

Het duurde een jaar voor het programma was zoals hij wilde. "Alle suffe zooi heb ik eruit gegooid. De baas van de dag, die pluim, verschrikkelijk. We hebben ook nog even over een andere naam gedacht, 3FM Classics of zo, maar dat moet je niet veranderen. Het is zo'n begrip na zestig jaar. Vergis je niet, het was ook echt een baanbrekend programma. Je had in die beginperiode maar één zender. Als wij Frank Sinatra of Louis Armstrong voor het eerst draaiden, maakte heel Nederland daar voor het eerst kennis mee. Sterker nog, als wij ze niet gedraaid hadden, kende niemand ze hier."

Het AVRO-programma viert het diamanten jubileum deze hele week met muziek van de afgelopen 60 jaar. Verder zal het 'Bedrijf van de Dag' gedurende die week een bedrijf zijn dat ook haar 60-jarig jubileum viert. Ook oud-presentatoren zoals Hans Schiffers en Hans van der Togt komen langs.