Rechercheur tipte Hells Angels

Advocaat N. Meijering van de Hells Angels is van tevoren getipt over de politie-inval in de clubhuizen van de Angels op 17 oktober vorig jaar. Een Amsterdamse rechercheur gaf de informatie aan een oud-collega, die weer in contact stond met de advocaat. Door zijn actie had de motorbende de tijd om zich op politieactie voor te bereiden. Hij is gisteren aangehouden.

De rechercheur was betrokken bij de actie. Een dag voor de invallen gaf hij de informatie door. De advocaat zou daarop zijn cliënten hebben geïnformeerd. De rechercheur werd al in de gaten gehouden voordat de inval plaatsvond.

Volgens Meijering klopt het verhaal niet. "Net als zoveel mensen had ik wel het idee dat een inval op handen was, maar er is geen contact met mij over opgenomen." V. Kraal, advocaat van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels, zegt dat officier van justitie G. Oldenkamp vorige week tijdens een zitting al zinspeelde op het lek. "Hij zei iets in de trant van dat de Hells Angels een politieman in hun zak hebben", aldus Kraal.