Oudste kinderen Hazes hielden eigen herdenking

André Hazes nieuwsVer van camera's en andere media-aandacht hielden de twee oudste kinderen van André Hazes in de nacht van donderdag op vrijdag hun eigen herdenkingsplechtigheid. Op het strand van Noordwijk schoten Nathalie (30) en Melvin (23) een vuurpijl met as van hun vader af, net als halfbroer Dré en halfzus Roxanne dat een etmaal later in Hoek van Holland zouden doen.

Voor André moest Noordwijk de plek worden waar de stunt met de vuurpijl moest plaatsvinden, aangezien hij vaste barklant was van hotel Huis ter Duin in die plaats. De aparte plechtigheid en de afwezigheid van André's oudste kinderen bij het herdenkingsconcert in Ahoy onderstrepen de scheuring onder de nabestaanden van de zanger.

Hazes' eerste echtgenote Annie Dijkstra, de moeder van Nathalie, probeerde tot voor de rechter publicatie van een door Hazes' derde echtgenote Rachel samengestelde biografie, te voorkomen. Ook bij Melvin Hazes, zoon van André's tweede vrouw Ellen Wolf, heerst afschuw over de wijze waarop de 1-jarige herdenking van Hazes' overlijden commercieel wordt geëxploiteerd. Zijn stiefvader Joppe de Ree is woedend over een suggestie in de biografie 'Typisch André'. Weduwe Rachel vraagt zich hierin af of Melvin wel de zoon is van André. "Wat er nu allemaal gebeurt, klopt niet. Het is geldwolverij. Schandalig wat die Rachel over Ellen en Melvin schrijft. Mijn vrouw Ellen had meer integriteit in haar pink dan een hele kudde Rachels bij elkaar", aldus De Ree. Ellen Wolf overleed een maand geleden.

Zowel Melvin als Nathalie hadden kort voor het overlijden van Hazes weer contact met hun vader, die hun jarenlang niet wilde zien. Beide oudste kinderen kregen 60.000 euro uit de nalatenschap, en hebben daarbij afstand gedaan van alle rechten. Melvin zou vervolgens al het geld hebben overgemaakt naar het Wilhelminafonds voor kankerbestrijding, uit respect voor zijn moeder die de laatste jaren van haar leven tegen kanker streed.