Duizenden valse kaarten voor dance events in omloop

Organisatie Q-danceAl tijden gingen er geruchten rond onder publiek en de organisatie van Dance-evenementen dat er vele duizenden valse kaarten in omloop zouden zijn voor de festivalzomer. Organisatie Q-dance heeft nu een manier gevonden om de bezitters van valse kaarten van het festival te weren.

Aan de entreepoorten van de festivals zal de organisatie namelijk voor het eerst de toegangskaarten scannen. Aangezien het waarschijnlijk gaat om niet van echt te onderscheiden kaarten, is de unieke barcode de enige manier om de valse kaarten eruit te halen. Groepen mensen met allemaal hetzelfde nummer en barcode op de kaarten weten op voorhand dat het valse kaarten betreft en kunnen zich dus een zinloze tocht naar Almere besparen. Alleen kaarten die dus bij de officiele dealers zoals TicketBox, Free Record Shop of TicketOnline zijn gekocht worden door het systeem herkend. De kaarten die dus via een andere weg gekocht zijn zullen niet door het systeem herkend worden. Deze mensen wordt de toegang ontzegd tot het festivalterrein.

Volgens een woordvoerder van de organisatie Q-dance, die verantwoordelijk is voor het evenement Defqon.1, wat aanstaande zaterdag op het Almere strand wordt gehouden, is de situatie onder controle: "De handscanners garanderen dat alleen mensen met een kaart van een officieel outlet het terrein op komen. Het is heel vervelend voor diegenen die 50 euro of meer voor een kaart betaald hebben op de zwarte markt, maar op onze internetsite hebben we wekenlang gewaarschuwd hiervoor. Juist omdat het Defqon.1 Festival 9 weken van te voren was uitverkocht hebben handelaren kans gezien om grote aantallen kaarten te verkopen aan gewillige bezoekers. Helaas zijn wij het eerste festival dat met deze problematiek te maken krijgt, maar we kunnen nu wel voor eens en voor altijd bezoekers laten zien dat ze hun kaart via een officiele outlet moeten kopen want de valse kaarten komen er echt niet in".

Andere organisatoren wisten wel van de valse kaarten af, maar wilden geen commentaar geven.