Huiszoeking bij vrouw die vinger in eten vond

Icoon Buitenlands nieuwsDe politie van Las Vegas heeft vrijdag het huis doorzocht van de vrouw die ruim twee weken geleden in een Californisch restaurant een gedeelte van een vinger in een bord chili aantrof. Volgens autoriteiten is de huiszoeking onderdeel van een onderzoek naar de herkomst van de vinger. We mogen niets uitsluiten, liet een politiewoordvoerder weten.

De vrouw die de vinger vond, de 39-jarige Anna Ayala, blijkt zelf niet geheel onomstreden. In de afgelopen jaren klaagde ze vaker bedrijven en personen aan. Zo ontving ze in 2003 een schadeclaim van 30.000 dollar omdat haar dochter een salmonellavergiftiging had opgelopen in een restaurant in Las Vegas. Eerder klaagde ze een voormalige baas aan wegens ongewenste intimiteiten, en een autodealer omdat een wiel van haar auto losraakte. De laatste zaak werd afgeblazen nadat Ayala ruzie kreeg met haar advocaat, de eerste eindigde in een schikking. Ook de eigenaar van het restaurant waar de vinger werd aangetroffen is inmiddels door de vrouw aangeklaagd.

"Leugens, leugens, leugens, dat zijn het", verklaarde Ayala. "Ze zouden naar het restaurant moeten kijken. Wat hebben zij te verbergen? Waarom worden wij verdacht gemaakt?" De franchisehouder en restaurantketen Wendy's beweren echter dat de vingertop onmogelijk via de ingrediënten in het eten heeft kunnen komen. Wendy's heeft inmiddels een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd voor degene die informatie weet te verstrekken over de herkomst van het lichaamsdeel. Een onderzoek naar de medewerkers en leveranciers van het bedrijf leverde niets op.

De vinger die werd aangetroffen
De vinger die volgens Anna Ayala in een bord chili zat