Moskee-belager Venray was op tbs-verlof

Meki en FOKwa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEén van de drie personen die dit weekend in Venray werd opgepakt na een vechtpartij tussen allochtonen en Lonsdale-jongeren was op verlof van tbs met dwangverpleging. Dat is door het ministerie van Justitie bevestigd. De rellen in de Limburgse gemeente volgden op het ingooien van de ruiten bij een moskee.

Naar aanleiding van de vechtpartij werd een 21-jarige man uit Zwolle, een 33-jarige man uit Belfeld en een 16-jarige inwoner van Tegelen aangehouden. Volgens Haagse bronnen was minister Donner van Justitie op de hoogte van het feit dat één van de arrestanten al eerder was veroordeeld voor zware geweldpleging. Desondanks deelde hij de informatie niet met de Kamer tijdens een debat over de ongeregeldheden in Venray. PvdA, SP, CDA en GroenLinks willen opheldering van de minister.

Venrayse jongeren woedend
Ondertussen zijn veel jongeren in Venray woedend op burgemeester Waals, die met ingang van vandaag een noodverordening invoert om geweldsescalaties te voorkomen. De plaatselijke jeugd vreest dat de verordening zal worden gebruikt om hardcorefeesten in jongerencentrum Dingus te verbieden. Waals ontkende dit gisteren tijdens een raadsvergadering. "Ik zal dat van geval tot geval bekijken", aldus de burgemeester.