Gemeente komt Fortuna deels tegemoet

Stadion Fortuna SittardDe gemeente van Sittard-Geleen is de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard voor een deel tegemoet gekomen. De gemeenteraad besloot vanavond dat de club winkels mag bouwen onder de tribunes van het stadion. Op den duur zou dat Fortuna 10 miljoen euro kunnen opleveren. Voorwaarde is echter wel dat Fortuna vier miljoen euro, dat is de gemeentegarantie plus de OZB, terugbetaalt aan de gemeente.

Een krappe meerderheid van de gemeenteraad stemde met dit voorstel in. Er stond voor Fortuna Sittard veel op het spel. Als de gemeenteraad niet akkoord zou zijn gegaan, dan had dit naar alle waarschijnlijkheid het einde van de voetbalclub betekend.

Fortuna heeft een schuld van 24 miljoen euro. De gemeente stond enige jaren geleden garant voor 1,8 miljoen euro en weigerde om nu opnieuw geld in de club te pompen. Het is overigens nog de vraag of de club met dit raadsbesluit uit de nood is.

Het hele gebeuren rond Fortuna Sittard zorgde voor veel onrust. Het stadhuis van Geleen werd vandaag extra beveiligd. In en rond het stadhuis werden verborgen beveiligingscamera's geïnstalleerd en de politie hield een peloton van de Mobiele Eenheid (ME) achter de hand. Rond 22.00 uur moest de ME ingrijpen toen een aantal supporters het raadhuis naar binnen wilden gaan.

Bekijk voor sportnieuws ook de aparte sportsite van FOK!: sport.fok.nl!