Ilse Media wilde FOK! niet overnemen

Newrulez Media, een dochterbedrijf van Ilse Media, heeft nooit contact gehad met FOK! over een mogelijke overname. Dat heeft directeur Toon Branbergen gisteravond in FOK!radio gezegd. Ook FOK!'s eigen PR-vrouw Angel Mulder zei dat er geen contact is geweest. Afgelopen vrijdag meldde Planet nog dat Newrulez Media overwogen had om FOK! te kopen in plaats van CU2.nl. Deze laatste site werd uiteindelijk wel overgenomen.

Ilse Media, onder andere eigenaar van Startpagina.nl en Nu.nl, wil graag een wat vastere voet aan de grond krijgen bij de jongeren doelgroep. De overnames van CU2.nl en KABOEM! zijn daar onderdeel van. Branbergen gaf wel aan met interesse naar FOK! te kijken. "Maar naar mijn weten is een benadering van FOK! nooit aan de orde geweest. Deze uitspraak komt geheel voor rekening van Planet." Branbergen benadrukt ook dat er nog nooit enige sprake is geweest van een mogelijke overname van FOK!

Angel Mulder (Angelic1) gaf aan dat FOK! in principe niet te koop is. "FOK! is een kindje van oprichter Danny en daar zit veel emotie bij. Maar zeg nooit nooit. Als er een goed aanbod komt dat FOK! ten goede komt, dan wil ik niet uitsluiten dat daar ooit weleens 'ja' op zal worden gezegd." Ook vertelde ze dat er achter de schermen al wordt gewerkt aan een lidmaatschapssysteem voor op FOK!
____________
Het interview met Ilse Media / Newrulez Media en Angelic1 is op Radio.fok.nl terug te luisteren.