Regisseur Eddy Terstall wil politicus worden

Icoon politiek binnenland nieuwsFilmregisseur Eddy Terstall wil politicus worden. De 41-jarige Terstall, bekend van onder meer 'Hufters en Hofdames' en de nieuwste Nederlandse Oscarinzending 'Simon', wil bij de volgende parlementsverkiezingen op de lijst van de PvdA staan. Mocht dat niet lukken dan begint Terstall 'een eenmansfractie'.

"Ik hoop dat de partij flexibel van geest genoeg is om een raddraaier als ik in hun gelederen op te nemen", zegt de regisseur over de partij die hij wil vertegenwoordigen. Terstall voerde drie jaar geleden al vrijblijvende, oriënterende gesprekken met de PvdA. "Ik geloof er in dat je de wereld een stukje beter moet achterlaten dan dat je hem hebt aangetroffen. Ik denk dat ik mijn visie op de maatschappij ook op een andere manier kan uitdragen dan via mijn films."

De Amsterdammer Eddy Terstall is momenteel nog bezig met twee nieuwe films. Samen met de onlangs uitgekomen 'Simon' moeten 'Sextet' en 'Vox Populi' een drieluik gaan vormen. Terstall wil zijn films binnen een jaar afhebben. Hij denkt dat hij als politicus een prima oor voor de stem van het volk heeft. Terstall: "Ik leef al veertig jaar in de echte wereld en kan prima het geluid van de straat van politiek populisme onderscheiden. In andere delen van de wereld is het zeer gebruikelijk voor geëngageerde kunstenaars om de politiek in te gaan."

Eddy Terstall
Eddy Terstall wil via de Tweede Kamer de wereld verbeteren