Nieuws
Restaurant laat gasten 'no-claim' verklaring tekenen
Een exclusief Londens restaurant is gestopt met het laten ondertekenen van vrijwaringsverklaringen door klanten. Dit nadat de media er lucht van hadden gekregen. Het restaurant had de gewoonte om klanten die een 'rare' of 'medium-rare' hamburger bestelden, een verklaring te laten ondertekenen, waarmee ze het restaurant vrijwaarden van eventuele schadeclaims, mocht de eter er nadien ziek van worden. De verklaring werd na ondertekening ook nog bekrachtigd door een handtekening van de dienstdoende chef, zodat het restaurant zich daarmee kon indekken tegen lawsuits.
Het restaurant, deel uit makend van een vijfsterrenhotel uit de Marriot-keten gevestigd in de hippe Docklands, adviseerden hun klanten dan ook om hun super-de-luxe "prime gourmet steak burger" à 12 pond (18 euro) alleen als 'medium' dan wel 'well done' te bestellen.
De zaak werd aanhangig gemaakt door Tim Sanders, een advocaat van beroep die er toevallig binnen kwam om er een 'medium rare prepared' hamburger te eten. Hij deed z'n bestelling en tot z'n grote verbazing kwam de ober even later terug met de verklaring en het verzoek deze in drievoud te ondertekenen, anders kon hem de hamburger niet worden geserveerd. "Dit is een goed voorbeeld, hoe de angst voor rechtszaken de maatschappij tot dergelijke bizarre maatregelen forceert", reageerde hij.
Een woordvoerder van Marriot haastte zich te zeggen dat "...we beter duidelijk hadden moeten maken dat wij honderd procent achter de kwaliteit van onze producten staan, maar dat klanten die rauw of half rauw vlees willen eten, dit op eigen risico dienen te doen." De voorzitter van de Britse Restaurant Association reageerde daarop door te stellen dat "...sommige zakenmensen blijkbaar totaal niet sporen."
Daar zou ik niet willen eten... foto
Men vertrouwt gewoon het vlees niet meer in England. }:O
helemaal idioot is natuurlijk dat we nu in een samenleving zitten waarin je je zo juridisch - formeel in moet dekken. een waarschuwing bij de hamburger en op de menukaart zou afdoende moeten zijn. als je het dan nog opeet ben ze zelf zo stom. helaas denkt de wetgever daar soms anders over, waardoor dit soort toestanden ontstaan.
Als je dat als klant wilt, terwijl je weet dat je er flink ziek van kunt word, is dat een risico wat JIJ neemt (restaurant raad het af, zoals je kunt lezen). Waarom moet dan de verantwoordelijkheid volledig bij het restaurant worden gelegd?
Het is tegenwoordig zo makkelijk om maar alle mogelijke verantwoordelijkheden bij anderen te leggen....
(biefstuk bijvoorbeeld kan je gewoon rauw eten)
Mocht je dan toch ziek worden, dan is er gewoon verkeerd omgegaan met het eten...
Neuh, zo'n restaurant sla ik graag over, als ze zelf niet eens overtuigd zijn van hun kwaliteit...
Kennen ze daar geen HACCP of iets in die trant??
Google :: e-coli 157
Net als met kip (salmonella) overigens is het aan te raden om vlees goed te doorbakken. Bewaar vlees in de koelkast altijd in een bakje, zodat lekvocht niet over je sla, die eronder ligt, valt.
Kijk ik wil wel graag een mals stukje vlees, maar ik heb al meer dan eens meegemaakt dat "rare" beter "verkoold" had kunnen heten en "medium rare" gewoon nog rauw was (een keer zelfs nog bevroren in het midden)
Dat is ook een van de redenen waarom ik niet zo vaak meer uit eten ga.
Zelf gekookt is vaak lekkerder, beter klaar gemaakt en tegenwoordig zeker goedkoper.
Het is gewoon in en in triest dat al die smerige ambulance jagers (bijnaam voor advocaten gespecialiserd in schade-claims) op dit soort zaken springen om er geld uit te slaan. Het gaat hier alleen maar om mensen die op een zielige manier aan geld willen komen.
Ik raad deze mensen ten zeerste aan een aantal biologie lessen te gaan volgen. (voor de veiligheid van zichzelf en anderen)
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken