Nieuws
Opvallende winnaar AD Haringtest
Eigenaar Kees Koning van de vishandel was met stomheid geslagen toen hij de brief met de uitslag opende. "In het verleden ben ik veel te nonchalant met de Hollandse Nieuwe omgegaan", zei de emotionele Koning. Betere scholing van zijn personeel en aanpassingen in de logistiek hebben de kwaliteit van zijn haring verbeterd, zo denkt hij zelf.
De resultaten van de haringtest vielen niet mee. Over het algemeen was de vis niet meer dan matig. In drie gevallen was de haring zelfs bedorven. Opvallend was dit jaar de slechte score van de supermarkten. Albert Heijn was nog de beste met een 3 als rapportcijfer.
(eomotionele? :p) (typfoutje!)
Bij de vorige ijs-test kwam er een ijssalon op de laatste plaatst te staan omdat hij een 1 had voor de smaak, maar een "goed" voor de hygiëne, terwijl degene daarboven een "slecht" had voor hygiëne en een 3 voor de smaak. Wie is dan laatste?
Vandaar dat ik zeg: Die test deugt niet.
Het probleem van deze testen is dat ze een moment opname doen: ze testen 1x en daar baseren ze hun onderzoek op. Wil je het beter doen, dan zal je bv. 4x moeten testen, op verschillende momenten van de dag. En dan is het nog niet meer dan een indruk.
(hetzelfde geldt trouwens ook voor IQ tests)
Als je een oordeel geeft over grote bedrijven die klappen teboven kunnen komen vindt ik ok, maar dit soort dingen vindt ik soms te ver gaan. Als je een beetje kan onderzoeken heb je al snel geleerd dat je NOOIT je conclusies mag trekken op 1 proef. Ze zouden voor de lol eens een AD-kranten test moeten doen, wedden dat ze zelf onderaan staan. Stelletje heikneuters daaro
En de haringboer keurt de krant wel. Vindt hij de Volkskrant een rotkrant, dan koopt hij de Telegraaf. En als meer mensen dat vinden dan moeten ze zich bij de Volkskrant eens achter de oren gaan krabben. Concurrentie heet dat.
Ik vind het echter wel een goede zaak dat ze op hygiëne controleren. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik ziek word van de bedorven visje. Wat dat betreft vind ik de test wel oke...
Of ga jij als je een ijsje eet er vier kopen op verschillende dagen, en dan alleen de beste twee eten ofzo?
Die haringtesten kun je met 2 korrels zout nemen, iedereen heeft een andere smaak. De één wil de haring zouter, de ander niet, de ander vetter, de ander niet, de ander groot de ander klein, en zo kun je doorgaan. Waardeloos ieder jaar foto
Klopt het nou ook dat in vette vis meer chemicalien zitten, omdat vet het weefsel is waar die stoffen zich in ophopen en vastzetten, en die nu eenmaal voorkomen in het vuilniswater dat Noordzee heet?
Wordt haring uberhaupt eigenlijk wel eens getest op chemicalien, en hoe gezond is onze vis momenteel?
Waarom is haring bij de supermakt of visboer maar zo kort houdbaar en verderfelijk, terwijl haring in blik/tomatensaus vaak minimaal een jaar na inblikken meegaat.
En waarom moet die Hollandse NIeuwe nou eigenlijk weer 4 voor 5 euro kosten i.p.v. 5 voor 5. Dat scheelt mij weer een lekkere haring. foto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken