"Speurhonden stuiten op begraafplaatsen"

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

In het bos bij het Belgisch-Limburgse Opglabbeek waar sinds vorige week naar de stoffelijke resten van meerdere vermoorde personen wordt gezocht, hebben speurhonden vijf plekken aangewezen waar mogelijk mensen begraven liggen. Bronnen dicht bij het onderzoek hebben dit gemeld.

Het onderzoek vindt plaats op verzoek van justitie in Maastricht. Vorige week heeft een voor meerdere moorden veroordeeld gedetineerde in het bos bij Opglabbeek plaatsen aangewezen waar geliquideerde personen, of delen daarvan, zouden liggen. De Maastrichtse justitie wil niet mededelen naar wie precies gezocht, maar naar verluidt gaat het om de vermoorde Belg Marc Nevens en zijn vriendin Greta Meugens. Zij verdwenen in 1996 in Geleen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 34-jarige Nevens door de xtc-maffia is vermoord. De romp van zijn lichaam werd al begin 1997 in het Julianakanaal bij Urmond gevonden. Van zijn vriendin is sinds 1996 niets meer vernomen.

Marc Nevens werd begin jaren negentig voor diverse strafbare feiten veroordeeld, waaronder autodiefstalleen en overvallen op Securitas-geldtransporten. Ook zou hij medeplichtig zijn geweest aan de ontvoering van de secretaresse van de Maastrichtse zakenman Léon Melchior. Dit werd echt nooit bewezen.

Verschillende bronnen melden dat in het bos meer lijken zouden liggen. Die zouden daar los van elkaar en op verschillende tijdstippen zijn begraven. Of ook naar de sinds 1993 vermiste Tanja Groen wordt gezocht, is onduidelijk.