MDI wacht nu zelf aanklacht discriminatie

Wederom is het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) in opspraak geraakt. Na onder meer de affaire met Maroc.nl en de onduidelijke verantwoording van jaarverslagen, ligt het MDI nu overhoop met Mohammed Elmakkaoui van de website Maghrebonline.nl.

Beheerder Elmakkaoui van de Marokkaanse website gaat zelfs een klacht indienen tegen het MDI. Volgens hem maakt het meldpunt zich zelf ook schuldig aan discriminatie, omdat het weigert op te treden tegen discriminerende uitingen over moslims op Nederlandse sites.

Elmakkaoui maakte zich een tijdje terug boos over uitlatingen op het weblog Volkomenkut.com: '''Als alle moslims nou eens dood neer zouden vallen, hadden we gelijk vrede op de wereld en waren bijna alle problemen opgelost. Dat soort volk mag regelrecht aan het gas''. Hij meldde dit bij het MDI, maar die zeiden dat het Strafrecht niet van toepassing was op genoemde situatie.

Daarop besloot Elmakkaoui de tekst op het forum van zijn website Maghrebonline.nl te zetten, maar hij verving moslims door joden en Amerikanen. Binnen no-time kreeg hij een mail van het MDI waarin onder meer stond: ''Deze tekst is in strijd met de antidiscriminatie-bepalingen van het Wetboek van Strafrecht en is daarmee strafbaar. Wij verzoeken u dan ook deze te verwijderen.''

Volgens Suzanne Bronkorst van het MDI is er in dit geval een fout gemaakt. De uiting op Volkomenkut is ''absoluut strafbaar''. Bronkhorst zegt dat ze alsnog een verzoek tot verwijdering naar Volkomenkut zal sturen. Zij ontkent dat het MDI met twee maten meet. ''Wij hebben diverse meldingsafhandelaren. Soms worden dingen verschillend beoordeeld. Dat is heel vervelend. Het lijkt alsof we met twee maten meten, maar dat is niet zo''.