Gedode 'Kashmir jongeren' geronseld voor Jihad

kEUS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Eindhovense duo Ahmed el Bakiouli en Khaled el Hassnoui, die begin dit jaar in Kashmir werden doodgeschoten, zijn vrijwel zeker als jihadstrijders gerekruteerd door de zeven Al-Qaeda- verdachten die afgelopen vrijdag werden gearresteerd.

De twee fundamentalistische moslimjongeren, hbo- student Khalid (20) en voormalig hbo-student Ahmed (21), werden in januari in de Indiase deelstaat Kasjmir doodgeschoten toen zij een grenspatrouille van de Border Security Forces (BSF) aanvielen. Volgens een BSF-zegsman vormden de jonge Eindhovenaren een zelfmoordcommando dat werd aangestuurd door Al-Qaeda.

El Hassnoui en Bakiouli waren volgens insiders op weg naar terreurkampen in Afghanistan, maar werden bij de grens tegengehouden. Volgens andere bronnen zouden ze slechts op vakantie zijn geweest naar Kashmir. Het Vara programma Zembla besteedde ook aandacht aan de zaak, en kwam tot de conclusie dat ze waarschijnlijk vermoord waren. De BVD meldde echter in hun jaarverslag al dat ze geronseld zouden zijn.

Internet

Een van de slachtoffers, Ahmed el Bakiouli, was actief op het forum van de internetsite Maroc.nl (nickname Lucky_luke). Uit een bijdrage van een vriendin op dat forum bleek indertijd dat Achmed zeer fanatiek en serieus met de Islam bezig was. De jongeman was nog maar pas getrouwd.

Ook het andere slachtoffer was actief op internet en postte vaak over de islam. Zie ook: Gedode Nederlander was fanatiek internetter.


Het ontzielde lichaam van de vermoorde/doodgeschoten Ahmed
.

De woordvoerder van het landelijk openbaar ministerie, W. de Bruin, bevestigt dat de zeven aangehouden verdachten over deze zaak aan de tand worden gevoeld. De bende wordt verder verdacht van ondersteuning aan het wereldwijde terreurnetwerk en het ronselen van Nederlandse moslimjongeren voor 'de heilige strijd tegen ongelovigen'.