Jongerius overweegt 'duivelspact' met Wilders

Agnes Jongerius sluit niet uit dat zij in verband met de AOW-kwestie een pact sluit met de PVV. Geert Wilders en Jongerius zien niets in een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

"Als het om belangrijke zaken gaat, doe ik desnoods zaken met de duivel," zegt de FNV-voorzitter in het maandblad Oplinie van de Algemene Federatie van Militair Personeel (AFMP). "Noem het opportunisme, maar elke steun die je hebt telt mee," volgens Jongerius.

Vorige week kwam het niet tot een akkoord met werkgevers- en werknemersorganisaties over een alternatief voor het kabinetsplan. Daarop besloot het kabinet dat de verhoging naar 67 jaar wordt doorgevoerd. 

Vandaag kondigde de FNV aan de druk te gaan opvoeren. Vakbond Abvakabo wil overmorgen het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in de ochtend platleggen. 

Omdat PVV-leider Wilders fel tegenstander van verhoging van de AOW-leeftijd is, overweegt Jongerius hem nu als bondgenoot aan te trekken.

"Niet in Den Haag, niet op straat," zegt Jongerius, in Opinie, PVV'ers tegen te komen. Zolang het maar niets te maken heeft met andere politieke kwesties wil ze met ze in zee: "Ik moet er wel bij zeggen: als het gaat om de wijkaanpak of het dichtgooien van de grenzen, dan stopt het voor ons."

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit!