Beatrix ontvangt Ghanese president

De Ghanese president John Agyekum Kufuor en zijn vrouw Theresa zijn in Nederland voor een staatsbezoek. Koningin Beatrix, die het echtpaar heeft uitgenodigd, heeft hen vanochtend op Paleis Noordeinde ontvangen en biedt hen later op de avond een staatsbanket aan. Het bezoek, dat tot en met donderdag duurt, moet de goede betrekkingen tussen beide landen bestendigen.

Premier Jan Peter Balkenende luncht morgen met het koppel. President Kufuor spreekt met hem in het Torentje en ontmoet ook de Kamervoorzitters Yvonne Timmerman-Buck en Gerdi Verbeet. Morgenmiddag gaat het echtpaar naar Amsterdam om een krans te leggen bij het monument op de Dam. Ook treffen Kufuor en zijn vrouw burgemeester Job Cohen en vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven.

Kufuor bezoekt morgenmiddag eveneens een opslag- en distributiecentrum voor onder meer cacao en koffie en gaat 's avonds naar een Ghanese dans- en muziekvoorstelling in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Donderdagochtend sluit hij zijn bezoek aan Nederland af met een bezoek aan een waterbedrijf in Spijkenisse.