FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 22 februari 2007

Smerige honden

Zo, stelletje smerige honden dat jullie zijn. Kunnen jullie niet eens gewoon met je gore poten van andermans spullen afblijven? (WMV file)
Ga godverdomme wat nuttigs doen met je vrije tijd. Jezelf verhangen of zo.
Voor iedereen is het al bijna normaal, raampje intikken … navigatiesysteempje jatten… radio pikken, ach ja.
Wat mij betreft mogen ze aan de hoogste boom, je blijft gewoon met je poten van andermans spullen af, punt uit.

Deze gasten zijn nog niet eens dom. De eigenaar van de auto komt aanrijden, ze komen aanlopen, tikken het raampje in en lopen relaxed weg. Dan wachten ze even en komen terug om hun slag te slaan.

Oh ja jongens, veel plezier de komende tijd. De politie heeft hetzelfde filmpje, maar dan van iets betere kwaliteit. Zin om een uurtje bij de politie in noordelijk Flevoland op de koffie te komen? Langer zal het namelijk niet worden helaas.

Vluchtende wekker

Heb jij elke morgen problemen met opstaan, ben je zo'n figuur wat half slapend de wekker uitdrukt en weer verder slaapt en daardoor permanent overal te laat komt of 's morgens geen tijd heeft voor een ontbijtje of zichzelf een beetje toonbaar maken.

Dan is Clocky je nieuwe vriendje, 's nachts staat Clocky gewoon op je nachtkastje maar zodra zijn alarm afgaat als teken dat je op moet staan, gaat Clocky er van tussen en probeert zich zelf te verstoppen. Dus wil je Clocky stil krijgen dan zul je op moeten staan of je het leuk vind of niet. Klik hier voor een video.

Dancing with gameboy

Japan en de obsessie voor vreemde spelletjes, we kennen het wel. En de meeste altijd weer met muziek en fleurige kleurtjes.

Deze keer heeft Japan weer zo'n geniaal spel gemaakt voor de Gameboy. Het rytmisch rammen op de toetsen op blije muziek is ook deze keer de bedoeling van dit kleurrijke en fleurige spel. Maar je hoeft net steeds dezelfde mode voor iedere keer dat je speelt te spelen, je kan ook verschillende mode's in een keer doen! Die Jappen denken ook aan alles!

En weer zo'n heerlijk spelletje om je humeur wat op te vrolijken en je tijd er lekker mee te verdoen.

Lievvvvvv!!!!

Katten dus. Elke keer denk ik weer dat we nu wel gehad hebben met de leuke kattenfilmpje. Maar nee. Ik nu heb ik er weer twee gevonden.
De eerste is een leuk compilatiefilmpje van stoeiende, ravottende en spelende kittens. Er komen ook nog wat wetenswaardigheden voorbij zodat we ook nog wat wijzer worden.
Het tweede filmpje gaat over een kitten die zich kostelijk vermaakt met de laptop van zijn/haar baasje. Deze stookt het jonge beestje flink op.

Emotie formule

Al jaren klop ik de euro's (voorheen guldens) uit mijn zak voor diverse jaarlijkse collectes. Een van mijn favoriete katten heeft met zijn lijfspreuk "it never hurts to help" het jaren geleden duidelijk gemaakt dat het sociaal wenselijk is om mensen in nood te helpen. Bovendien sta je weer een momentje stil bij al die mensen die ziek zijn of door een verschrikkelijke overstroming zijn omgekomen en even denk je...ohhhh wat erg maar daarna ga je meestal snel weer verder met de dagelijkse gang van zaken. Laten we daarom uitgaan van de Emotie Formule:

Bij formules moet je gaan kijken naar variabelen. Wat zijn dus de variabelen?

Als eerste heb je het aantal slachtoffers, 1000 slachtoffers voelt erger dan 100 slachtoffers. Met als extra emotie opwekkende factor, het aantal Nederlandse slachtoffers wat bij de ramp betrokken is. Een paar Nederlandse slachtoffers in een buitenlandse ramp scheelt al snel honderd duizenden euro’s in de slachtoffer hulp. Daarnaast heb je nog de afstand van de ramp ten opzichte van Nederland. Veel slachtoffers ver weg voelt hetzelfde als weinig slachtoffers dichtbij. Laten we zeggen dat 40 Nederlandse slachtoffers gelijk staat aan 400 Spanjaarden staat gelijk aan 40.000 Aziaten. Gevoelsmatig natuurlijk he, niet echt.

Een paar jaar geleden hadden we gevoelsmatig een probleem. 50 Chinezen in een vrachtauto in Engeland waren gestikt. Het was dichtbij, maar het waren Chinezen en dat voelde weer ver weg, dus we waren wat in de war. Dus het soort mensen dat slachtoffer is nemen wij mee in onze intuïtieve beoordeling. Canadese slachtoffers lijken bijvoorbeeld meer op ons dan Pakistaanse slachtoffers. Ze hebben voornamelijk hetzelfde geloof en dragen dezelfde spijkerbroeken. Dus we kunnen ons meer met deze mensen identificeren.

Dan heb je ook nog de factor vakantieland. Is het land een vakantieland dan wordt er meer aan hulp geboden dan bijvoorbeeld een land die niet in de D-reizen folder staat zoals Noord-Pakistan. Dat is nog net niet door het massa toerisme ontdekt.

Tot slot; de mediageniekheid van de ramp. De tsunami was in dat opzicht geweldig, zo'n golf hadden we immers nog nooit eerder gezien. Een aardbeving is alweer wat minder maar doet het nog steeds goed. Daaronder staat de modderstroom en de orkaan. Helemaal onderaan de lijst bungelen de hongersnood en de burgeroorlog. Aan die laatste twee zijn we allang gewend.

De emotieformule zou dus ongeveer zijn:

Het aantal slachtoffers gedeeld door de afstand van de ramp x aantal Nederlandse slachtoffers x de vakantieland factor x media-aandacht = de hoogte van de donatie.

Enige tijd geleden waren er in Pakistan zo'n 40.000 dodelijke slachtoffers en het veelvoud hiervan is nog steeds alles kwijt. Maar Pakistan is niet zo'n leuk land. Het heelt stiekem met Al Quaida en het houdt al decennia lang een totaal overbodige oorlog met India in stand. Experimenteert met Atoombommen terwijl ze niet eens een aantal helikopters hebben om hun eigen slachtoffers te vervoeren.

Dit mechanisme werkt bij ons allemaal. Hoe humanistisch we ook denken te zijn. Het bepaald of en hoeveel we geven bij een ramp. Er is namelijk geen enkele rationele reden om slachtoffers in Pakistan minder te geven dan slachtoffers in Sudan of Thailand.

Zonder dat we er ons van bewust zijn heeft de Emotie formule weer meedogenloos toegeslagen omdat er in Guatemala (in dezelfde tijd van de ramp in Pakistan) ook een ramp heeft plaats gevonden. Maar goed....Guatemala is een minder bekend vakantie land, er zijn helemaal geen Nederlandse slachtoffers en het journaal is er na enkele minuten al mee klaar. Om deze redenen kreeg Guatemala dan ook geen nationaal gironummer zoals Pakistan. Dus soms kan een ramp ook nog eens pech hebben!

Met dank aan dhr. van Deudekom.

K3 is evil...

Dat kan menig ouder je wel vertellen. Hun liedjes zijn aanstekelijk en kinderen zijn er gek op. Veel ouders worden dan ook regelmatig doodgegooid met liedjes van K3.

Alleen heeft K3 volgens sommige mensen een hele andere agenda. Ze zijn namelijk satanistisch en proberen kindjes stiekem te hersenspoelen. Hoe? Nou door een verborgen boodschap in de liedjes te stoppen, die je alleen kunt horen als je het liedje achterste voren afspeelt. Oma's aan de top wordt zo ineens een liedje over massamoord.

K3 is dus echt heel erg evil...
Een oplettende lezer tipte ons dat dit in 2002 al op het forum te lezen was

T-SHIRTS! Met tepels.

We hebben het allemaal al vaker gezegd. Je kan in de maand februari "unieke" FOK!Weblog T-shirts winnen. Nou hebben we onze weblogcrewleden ook een T-shirt gegeven. En daarvan willen we een klein voorbeeld tonen. Ik zal gedurende de dag nog wat meer foto's plaatsen hier in dit blogje. Maar dit is vast een lekkere om mee te beginnen.

Update 9:45
Ja, dat is dus een man. Een ietwat "gezellige" man. Maar toch zeer zeker een man die het spannend vond om op de foto te gaan. Zijn naam zullen we maar even voor ons houden. Om jullie toch te geven wat je hierboven al dacht te zien :


Dit zijn wel allemaal vrouwen.

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Bullet Time (reactiespel) en BoxHeads (schietspelletje)
Hoe goed ben jij? Ik heb 4837 punten gehaald met Bullet Time!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Van onderen

De agenten in Amerika hebben vaak creatieve methodes om te kijken of iemand wel of niet bezopen is, stukje lopen, op een been staan dat soort ongein.

Maar deze ken ik nog niet, iets vasthouden voor oom agent en dan op de grond neerleggen, maar de dronkenlap kan op de een of andere manier de wet van de zwaartekracht niet weerstaan en is vermoedelijk aan een kunstgebitje toe.

In the picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Biologe showt pas ontdekte "Kringspiering". "

En de top 3:

5: RepelRakker : "Moszkowicz laat zijn ware gezicht zien "
4: AntiHero : "Billimplantaten maken duiken onmogelijk "
3: Martijn85 : "Gaswinning nu ook mogelijk boven het wateroppervlak "
2: crapula: "Kind vermist na onderwaterbevalling."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Saryon

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de derde weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

smerik is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 3.
Apotheose is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 3.
Saryon is dus de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 3.

winnaar week 2

winnaar week 1

Laatste reviews en specials
review
World of Warcraft: The War Within
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1398
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
©FOK.nl e.a.