Al Capone's Spaghetti

Al Capone (ook wel Snorky voor vrienden) is natuurlijk de meest beruchte maffiabaas die er ooit heeft rondgelopen. Veel mensen weten dat hij niet is gearresteerd vanwege de vele moorden die hij liet plegen maar voor belastingfraude. Hij heeft 7 jaar in Alcatraz mogen vertoeven. In Alcatraz kreeg hij de diagnose Syfilis. Ondanks dat hij een van de eerste mensen was die een innovatieve penicilline behandeling kreeg tegen Syfilis is hij er nooit helemaal bovenop gekomen. Wat veel mensen echter niet weten is dat Al Capone ook een eindbaas was in de keuken.

Het is nu 74 jaar geleden dat Snorky zijn laatste spaghetti at maar zijn legendarische 'geheime' spaghetti recept leeft nog voort. Ik heb het recept aangepast van imperiaal naar metrisch en een aantal verduidelijkingen en tips toegevoegd.

Ingrediënten:
2 theelepels fijn zout

1 eetlepel zonnebloem olie
50 gram verse peterselie
80 gram gehakte walnoten
2 teentjes gehakte knoflook
400 gram spaghetti
125 gram extra vierge olijfolie
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zeezout en zwarte peper
Tomaatjes als garnering

Spaghetti:
Breng 4 liter water aan de kook in een grote pan. Voeg flink wat zout toe en zonnebloemolie. Wacht tot het water weer kookt. Doe de spaghetti in de pan. Doe de deksel op de pan en als het water weer begint te koken zet je het vuur laag. Kook de spaghetti ongeveer 9 minuten op laag vuur tot ze gaar zijn. Zet het vuur uit en laat de pasta nog een minuut in de pan staan. Giet de pasta af. Zorg er voor dat er nog een beetje bite aan zit. Dus niet te lang doorkoken.

Saus:
Hak 90% van de peterselie en voeg samen met de gehakte knoflook en 90% van de gehakte walnoten. Voeg langzaam de olijfolie toe en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en mix het goed door.

Schep de spaghetti op het bord. Schep een lepel saus over de spaghetti. Maak het bord op met de overige peterselie, Parmezaanse kaas, walnoten, tomaten en een snufje zout.

Buon Appetito!
- Chef Al Capone en Souschef JorisDrie

Al Capone , Photo by: Chicago Bureau (Federal Bureau of Investigation) - Wide World Photos / Wikimedia Commons / Public Domain
Al Capone, Photo by: Chicago Bureau (Federal Bureau of Investigation) - Wide World Photos / Wikimedia Commons / Public Domain