Vijf gametips voor de maand mei

4. Resident Evil 4

Mei is de maand van de Resident Evil-ports voor Nintendo Switch. Naast Resident Evil Zero, Resident Evil HD Remaster, komt ook Resident Evil 4 naar Nintendo’s hybride console.

Resident Evil 4 is volgens sommige fans het beste deel uit de serie, waar het volgens andere het begin van het einde symboliseert. Hoe dan ook, dit deel staat als een huis. Je speelt Leon Kennedy die in landelijk Spanje op zoek gaat naar de dochter van de Amerikaanse president. Al snel komt hij erachter dat de bevolking geïnfecteerd is met de Las Plagas-parasiet.

Resident Evil 4 introduceerde het over-the-shoulder-perspectief in de serie, waardoor je als speler meer in het midden van de horror terechtkwam. En meer in het midden van de actie, want Resident Evil 4 voorspelde het meer actiegerichte pad dat de serie in de opvolgende delen zou volgen. De Switch-versie bestaat uit de volledige game, inclusief all DLC-kostuums en grafische updates die de game in de loop der jaren en ports heeft ontvangen.

Resident Evil 4 komt, net als Resident Evil Zero en Resident Evil HD Remaster, op 21 mei digitaal uit voor Nintendo Switch.