Vijf gametips voor de maand mei

2. Rage 2

Hoewel Bethesda de laatste tijd flinke kritiek kreeg op releases zoals Fallout 76, maakten hun studio's een aantal van de beste singleplayer first-person shooters van de afgelopen jaren. Binnenkort komt Rage 2 op de markt, uit handen van Avalanche Studios en id Software. Het belooft een ware chaos te worden met rare personages, een grote open wereld en geweld. Heel veel geweld.

De wereld van Rage 2 doet denken aan een mengelmoes van Mad Max, Doom en een sprankel van Borderlands. Er zit een verhaal in de game, iets met een meteor die de aarde verwoeste en je bent de laatste ranger die moet strijden tegen de 'Authority'. Maar Bethesda geeft zelf ook al aan waar de game écht om draait. Schieten, vermoorden, chaos, wapens en speciale vaardigheden.

Een geweer waarmee je een gravity field maakt, pulse cannons, slimme rakettenwerpers, the wingstick en ga maar door. Met je vaardigheden lanceer je vijanden, ontwijk je aanvallen en maak je jezelf sterker. Bethesda doet met Rage 2 hun best om de speler zoveel mogelijk leuke tools te geven om de combat te verkennen en het ziet er veelbelovend uit.

De vraagt blijft of het niet iets té over the top is en er nog wel echt een complete game te vinden is. De gunplay en wereld zien er in ieder geval uitnodigend uit (nou ja... je snapt wat ik bedoel) om lekker in los te gaan. Of de rest klopt weten we vanaf 14 mei, dan wordt de game uitgebracht voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.