Een kijkje achter de schermen bij Weblog.fok

Nickname: rickmans
Leeftijd: 25


Hoe ben je coördinator op de weblog van FOK geworden?
Op 6 februari 2004 vonden de admins dat de subsites iets gestructeerder mochten worden. Naar aanleiding hiervan plaatsen zij een oproep in het fok!subsites forum waarin een weblogcoördinator en twee managercoördinators werden gezocht. Uiteindelijk werd er op 29 februari bekend gemaakt dat ik de nieuwe weblogcoördinator was.

Hoeveel uur per dag ben jij als coördinator kwijt aan FOK per dag?
Ik denk dat ik per dag zo’n 2-8 uur besteed aan FOK!, dat is niet alleen in de vorm van coördinator van de weblog, maar ook als mede-coördinator van FOK!sport, als developer en als ontspanning. Iedereen die nu nog twijfelde: nee ik heb geen leven .

Hoe ziet jouw FOKdag eruit?
Op zich gaan mijn bezigheden met en voor FOK! de hele dag door. Ik begin ’s ochtends met mijn mail te controleren, waarop nooit wat binnenkomt dan spam overigens ! Daarna ga ik rustig alle crewfora bijlezen of ik in de uren dat ik geslapen heb, wat gemist heb. Dit bijlezen gaat ongeveer de hele dag door en naast het lezen probeer ik zoveel mogelijk mee te denken om stukjes FOK! meer met elkaar te kunnen laten integreren om zo de bezoekers van FOK! makkelijker wegwijs te maken binnen FOK!. Ondertussen ben ik óf aan het werk óf ik develop weer een stukje voor de FOK!weblog of FOK!sport of een andere stukje FOK! (of voor mijzelf dat doe ik soms ook nog). Naast het forum check ik ondertussen ook de weblog of er in ieder geval iets leuks op staat en als het er nog niet op staat, dan probeer ik altijd zelf nog wat te zoeken om er op te zetten. Kortom eigenlijk ben ik continu bezig met FOK!, wat voor mij eigenlijk geen inspanning, maar juist een ontspanning is.

Wat is de meest gestelde vraag die je te horen krijgt als coördinator?
“Is dit iets voor de weblog?”. Altijd een leuke vraag, plus dat je de meest rare, bizarre en lompe dingen krijgt voorgeschoteld. Soms zijn het dingen die je eigenlijk niet wil zien, zoals mensen die hun piemel in tweeën snijden en dan betrap ik mijzelf er toch op ik het minimaal twee keer aan het bekijken ben omdat ik niet geloof dat mensen dat doen. Of ik zit rustig een uur te luisteren naar een filmpje. Kortom een prima vraag om de tijd mee door te komen.

Wat is het meest leuke wat je is overkomen als coördinator?
Er is op zich niet één ding dat er echt uitspringt, het is meer het totaalpakket en dan met name de hele groep mensen van de FOK!weblog, zowel de bezoekers als de crew zelf. Elke dag is anders en elke dag is gezellig en ik word redelijk vaak verbaasd aangekeken als ik weer eens hardop zit te lachen achter mijn PC .

Ik kan me voorstellen dat veel users mee willen werken op de weblog. Wil je nog wat tegen die users zeggen?
Als je mee wilt werken en je 10-20 bijdrages per maand kan leveren aan de weblog, of je hebt het idee dat je op een andere manier een meerwaarde kan zijn voor de FOK!weblog mail dan even naar weblog@fok.nl. Heb je geen zin in om iets op structurele basis te doen, benut dan de submit, indien we het leuk genoeg vinden, wordt het geplaatst door een weblogger.