Een kijkje achter de schermen bij Weblog.fok

Claudia Angenent
We gaan jullie even meenemen naar de back-end van de weblog. Het gedeelte waar eigenlijk alles gebeurt voordat jullie het kunnen zien. Om daar te komen hebben de crewleden een extra knop.
Zoals je kan zien ziet de DPS van de weblog er heel anders uit dan de DPS van bijvoorbeeld Games en de Frontpage. Hoe kan het ook anders dan een babe in de DPS van de weblog van FOK!.

Je kunt al zien dat de DPS niet heel erg uitgebreid is, maar dat is ook niet echt nodig. De belangrijkste dingen zijn aanwezig zoals: Blog posten, submit en urrel checker. Een blog plaatsen ziet er dan ook best eenvoudig uit. Zoals je op het scherm hieronder kan zien vul je de titel, genre en de blog in en hij kan zo geplaatst worden. Makkelijk, snel easy as de weblog van FOK!

In de submit staat een overzicht van de blogs die gesubmit zijn door de users. Deze kunnen meteen online worden gezet na een kleine aanpassing in de tekst. Om te kijken of bepaalde linkjes nog werken is de urrel-checker ingebouwd. Plak de URL erin en controleer die.

Tot zo ver het DPS-gedeelte van de weblog. Op de weblog zelf hebben de webloggers natuurlijk ook rechten zoals: editten, verwijderen, blog sluiten en reacties op hidden zetten. Dat ziet er als volgt bij ze uit: