Scheurkalender: Neurocampus Braintrainer

Wat is er nou lekkerder dan met de broek op de knieën lekker je behoefte doen en dan óók nog eens wat nuttigs met je tijd doen? Met een biertje op de bank gaar naar een komediefilm kijken. Of lekker gamen, ook met een biertje. Of 's ochtends een warm croissantje met jam, kop koffie en versgeperste sinaasappelsap.
Oké, er zijn meerdere dingen lekkerder dan eerstgenoemde, maar voelt het niet goed dat je tijdens het schijten ook nog je hersenen kan trainen? De scheurkalender van Neurocampus zorgt hiervoor.

Neurocampus scheurkalender 2009

 

Inhoud

De scheurkalender telt 368 pagina's (verantwoording en twee lege pagina's), zodat je meer dan een jaar plezier kan hebben van de bundeling. Iedere dag hangt er een verse hersenkraker voor je klaar in het kleinste kamertje... of natuurlijk gewoon ergens anders.
Er zijn verschillende categorieën die at random in de kalender staan. Zo zijn er opdrachten verwerkt die iets te maken hebben met taal, rekenen, inzicht, logica en geheugen. Ook zijn er verschillende moeilijkheidsgraden vermeldt onder iedere opgave met de letters B, M en P. De betekenis van de letters ontbreekt, maar ik gok dat er 'Basic', 'Medium' en 'Professional' wordt bedoeld.

Er moet wel worden gezegd: het niveau verschilt nauwelijks van elkaar. Het grootste deel van de raadsels en puzzels die je vindt hebben het niveau 'Donald Duck'. maak een bekend spreekwoord af (Je kan niet de kool...), wat is de juiste betekenis van een woord ('geschil': A) Bekleding B) Ruzie C) Onderscheid) en maak een getallenreeks af. Dit zijn enkele voorbeelden van de opgaves die je aankomend jaar kan verwachten.

Gevoelig

Zoals eerder gezegd: het niveau van de kalender is niet bijster hoog. Het is fijn om lekker uitgedaagd te worden met een verse braintrainer zoals je die wel eens in de gratis Sp!ts of Metro kan vinden op weg naar het werk of college. Over de kwaliteit van de kalender valt ook wat te zeggen. De scheurrand is zeer gevoelig, dus als je een beetje met een blaadje heen en weer speelt scheur je meteen een of meerdere pagina's los. Nadeel is als de kalender van de muur valt. Natuurlijk zijn die dingen hier niet op gemaakt, maar iedere spijker of schroef kan ook een moment van zwakte tonen. In dit geval is het probleem dat als de kalender even verkeerd valt, meerdere pagina's loskomen. Bij het vallen kwam in mijn geval 18 t/m 21 maart los, samen met nog een pagina uit juni. Enige voorzichtigheid is dus gewenst.

Conclusie

Al met al is het een redelijke kalender geworden. De puzzels zijn niet van een hoog niveau, maar misschien hoeft dat ook niet zo te zijn. Een lekkere kalender om mee wakker te worden of om op de wc (NSFW) opgelucht te zijn van de oplossing van de puzzel...of het lozen van je behoefte.