Kingdom Hearts: 358/2 Days

De graphics zijn fenomenaal voor de DS. De omgevingen zijn uit Kingdom Hearts gehaald en geprepareerd om in 358/2 days te zetten. Hierdoor kom je flink wat bekende omgevingen tegen die je meteen herkent. Zo zal je ook weer naar de bekende Disney-werelden gaan. Zo kom je in Agrabah van Alladin, Wonderland van Alice in Wonderland, Olympus van Hercules en nog veel meer werelden. De omgevingen waar je je in bevindt zijn wel soms erg klein waardoor je heel weinig vrijheid hebt in wat je kan doen. Ook worden er soms paden geblokkeerd zodat je een pad hebt die je moet volgen en dat je niet even naar een ander gedeelte van een wereld kan gaan.Alle muziek en geluiden die je te horen krijgt zijn ook grotendeels uit de vorige Kingdom Hearts-delen gehaald waardoor je ook hier weer bekende dingen zal tegenkomen. Zo is ook het themanummer uit de vorige delen gehaald en is alleen de voiceacting op sommige momenten uniek voor de game.

De game heeft een lange speelduur door de Mission-mode. Hierin kan je alle missies van de game nog eens naspelen om alle verborgen dingen te halen. Het mooie van deze modus is dat je het met meerdere mensen kan spelen. Je kan in totaal met vier mensen een missie doorspelen. Hiervoor moeten alle spelers wel een eigen game hebben. Iedere speler kan in de Mission-mode een eigen karakter kiezen uit de Organization. Zo heeft elke speler een andere vechtstijl en speciale moves. Hierdoor speel je de game langer door nadat je de Story-mode hebt voltooid.

Al met al is de game goed geworden en dankzij de fenomenale graphics ook een van de best uitziende games op de Nintendo DS. Het Panel-systeem is erg goed en makkelijk te gebruiken en voegt echt iets toe aan de game. Het is jammer dat er soms weinig vrijheid is en dat de muziek rechtstreeks uit de vorige games is gehaald. Daarnaast is het begin van de game even flink doorbijten door de langdradige tutorial. Deze legt alles goed uit maar duurt veel te lang waardoor de game te laat op gang komt. De game heeft een zeer lange speelduur door de Mission-mode die je ook met je vrienden kan spelen. Verder blijft het gewoon leuk om de game te spelen en is het met recht een goede game geworden die elke Kingdom Hearts-fan moet hebben.