Concert Review: Krezip PURE

Krezip

Krezip begon als onbekend Tilburgs bandje en groeide in relatief korte tijd tot een band die van haar album Nothing Less bijna 300.000 exemplaren verkocht. Dat lukt doorgaans alleen Nederlandse grootheden als Marco Borsato, geen geringe prestatie dus.


Na het officiŽle debuutalbum 'Nothing Less' was het lang wachten op nieuw materiaal. De fans die hun band trouw volgden hadden al wel een paar nieuwe nummers gehoord, maar het duurde tot oktober vorig jaar voordat de opvolger kwam. Het nieuwe album heet Days Like This en was al goud in de voorverkoop, iets dat niet zo vaak voorkomt.

En toen werd het stil, eigenlijk. Want Krezip toerde de grote clubs in Nederland af, maar daarna was er ineens niets meer. Tot vanavond! Op hun site was namelijk al aangekondigd dat Krezip een PURE optreden zou gaan doen, voordat ze in maart door Duitsland zouden gaan toeren.

PURE

PURE staat voor Personal, Unplugged, Real en Exclusive. In dit nieuwe programma van muziekzender The Box worden nationale en internationale artiesten uitgenodigd voor een unplugged sessie. Op een geheime lokatie worden 400 The Box kijkers uitgenodigd voor dit unieke unplugged concert.


De opnames vonden op 17 februari 2003 jl. plaats. In een gezellig zaaltje in het Arena Hotel in Amsterdam werden de optredens van Beef en Krezip opgenomen. Ik heb een klein stukje van Beef gehoord, maar gelukkig wel alles gezien en gehoord van Krezip. En dat was meer, veel meer dan de moeite waard.