Vuelta: Etappe 1 - Tijdrijden in Portugal

Het is alweer tijd voor de Vuelta a España, de derde en laatste grote ronde van het wielerjaar. De Gran Salida vindt zaterdagmiddag plaats en voor de vijfde keer gebeurt dat buiten Spanje, maar dit keer wel op het Iberisch schiereiland: we gaan van start in Lissabon.

De renners krijgen zaterdag een 12 kilometer lange tijdrit voorgeschoteld. Daarbij vertrekt men vanuit Lissabon en wordt er langs de kust naar het westen gereden, met de finish in Oeiras. Hier en daar gaat het een paar meter wat omhoog, maar schokkend is het geenszins, de renners die 'm graag op de grote plaat leggen kunnen knallen.

Voor een zeer uitgebreide voorbeschouwing van de route en natuurlijk ook de Vuelta in het algemeen verwijzen we weer graag naar het FOK!forum, hier om precies te zijn. Verder niet onbelangrijk: wie gaat wanneer van start? Luis Angel Maté is om 17.23 uur de eerste die er aan mag beginnen, Wout van Aert is om 20.18 uur juist de laatste.

De eerste echt grote favoriet voor de ritwinst zal Joshua Tarling zijn, hij rolt om 19.32 uur van het startpodium. Stefan Küng volgt om 20.08 uur, Primoz Roglic om 20.12 uur - voor een meer uitgebreide lijst van de Nederlanders en favorieten kun je hier terecht.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)